Fabien Bartez
youtube/Barbosa Fútbol Videos
Bartez

twitter/RBContentpool

Bartez, Foto: twitter/RBContentpool

Bivši golman timova kao što su Mančester junajted, Marsej, Monako i Nant se penzionisao 2007. godine i već naredne godine je počeo svoju karijeru u mototrkama!

PROČITAJTE JOŠ:

Fabien Bartez, Foto: youtube/Barbosa Fútbol Videos

Svi se sećamo njegovih bravura na golu Junajteda i to kada je Kengur bio na drugoj strani terena, a ostaće upamćen i po golu što je primio iz slobodnog udarca, Roberto Karlos je sa 35 metara zavalio golčinu i to u Francuskoj!

Najveći uspeh u njegovoj karijeri je osvojeno prvo mesto na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine i osvojeno prvo mesto na Evropskom prvenstvu, dve godine kasnije, u Belgiji i Holandiji!

On se penzionisao 2007. godine a već naredne je pronašao novu profesiju! On je počeo da se trka a prvi tim za koji se takmičio je "SOFREV", debitovao je na događajima u "Porše Karera Kupu u Francuskoj". Trkao se i u francuskom GT šampionatu 2009. godine!

Nastavio je da se trka i u 2010. godini kada je uspeo da dođe do svog prvog podiju na trci Dijon-Prenois. Dve godine kasnije je po prvi put stigao prvi u FFSA seriji na stazi "de Navarra" i te sezone je završio na sedmom mestu u šampionatu! Njegova godina je bila 2013 kada je krunisan kao Francuski GT šampion zajedno sa Morganom Mulin-Trafortom, kada su vozili za Ferari! Isto u 2013. se takmičio u novoj FIA GT seriji sa Džerardom Tonelijem u timu SOFREV ASP kada su vozili GT3 Ferari 458 Italija.

On se i dalje aktivno bavi trkama, i upravo se sprema za "Total 24h SPA" (Trka izdržljivosti koja se održava u Belgiji svake godine još od 1924) koji se održava u julu ove godine.

Svakako da ima i trka pre toga ali to je njegovom timu za sada glavni cilj.

"Mnogo smo srećni što možemo da računamo na Fabiena, baš kada uzimamo novi izazov. Sa njegovom karijerom u GT trkama, računajući i tri starta u "Total 24 Hours of Spa", on je iskusan vozač koji će nam mnogo pomoći u ovoj grani motorsporta!" - timski menadžer Sara Abdah

Bartez je sada u timu Leksusa koji ima velike planove!

"Smisleno je da se vratimo kombinaciji Panis-Bartez i Tech 1 trkama, kada ovaj tim se sprema za novi izazov sa Leksusom RC F GT3" - prokomentarisao je Bartez!

"Bez obzira na nedostatak iskustva ovog tima, pokušaćemo da nađemo oslonac u ovom novom šampionatu. Naš cilj je da stvarno uživamo, što sam siguran da ćemo raditi, zato što nam je to deo DNK. Vozićemo jednu po jednu trku da bi dobili iskustvo sa ovim automobilom" - zaključio je bivši golman.