Tomislav Nikolić
Tanjug/Sava Radovanović
Tomislav Nikolić

Tanjug/Sava Radovanović

Tomislav Nikolić, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je u Pekingu sa potpredsednikom kompanije TBEA Jinom Ksianfengom o mogućnosti izgradnje termoelektrana na gas u Srbiji, od kojih bi prva bila u Kragujevcu.

Nikolić je tokom Drugog foruma "Pojas i put" rekao da u Srbiji postoji mogućnost za realizaciju projekta izgradnje termoelektrane na gas u Kragujevcu, ali i u drugim gradovima, saopštio je danas Nacionalni savet.

"Srbija, kao i Kina, želi da učini sve da se stepen zagađenosti životne sredine minimalizuje. U svakom poslu sa kineskim kompanijama Srbija želi da obezbedi obostrani interes, a mislim da je ovo jedan od takvih projekata", rekao je Nikolić.

Pročitajte još:

 

Potpredsednik kompanije TBEA rekao je da je ta kompanija izgradila mnogo termoelektrana na gas u Kini.

"Naša kompanija maksimalno podržava Vladu Srbije u pogledu ideje izgradnje termoelektrana na gas u Srbiji", kazao je Ksianfeng.

Tomislav Nikolić

Tanjug

Tomislav Nikolić, Foto: Tanjug

 

Komentari (6)

Moca

14.05.2019 16:37

I šta je tu loše,

ћикула

14.05.2019 18:24

Kakaв Тома неписмени какви бакрачи, видите ви коме је Вучић био заменик? Срамота је за Србију што јој је Николић био председник. Прави вођа и ауторитет је Вучић, да, колико оно Николић отвори фирми прими страних председника и био у гостима страним државама? Научи ли енглески, лако је купити диплому, али тешко је научити, а нарочито њему. Вучић је цар, а Тома лопов.

koja

14.05.2019 19:30

strasno.......tako nam i treba, kad smo dopustili da nam otimaju

raska

14.05.2019 21:20

Pa zar Srbija nema nikog boljeg po pitanju energetike? Tomo zna valjda da zamene pregorenu sijalicu. I sa cijim parama je postao biznismen?

Dr Miggyy

15.05.2019 07:41

To što Toma Nikolić-diploma nije u Srbiji nije strašno. On u Kini uči jezik i kada ga savlada završiće fakultet i pošteno će zaraditi i dobiti diplomu. Ako to mu nije uspelo u Srbiji, uspeće u Kini. S obzirom da se dugo zadržao u Kini, on tamo sprema svoju "Tomovaču", bojim se da pred pijanim profesorima neće uspeti da polaže ispite. Šta je tu je, nema i pare i jare? Ako u tom pokušaju ne uspe, uspeće u gradnji elektrane na vetar ili niz vetar, kako mu kaže "politički sin".

Adam

15.05.2019 13:53

Kada sagradimo termoelektrane videćemo da nemamo gas.