Izložba najotrovnijih zmija na svetu
Anadolu Agency
Izložba najotrovnijih zmija na svetu

Anadolu Agency

Izložba najotrovnijih zmija na svetu, Foto: Anadolu Agency

Par pitona propao je kroz plafon i zmije su se borile nekoliko minuta u spavaćoj sobi kuće u Brizbejnu. Lejna Fild iz udruženja Snejk Kečers Brizbejn, koji se bave zmijama, došla je da skloni pitone, ali je prethodno snimila njihovu borbu i objavila video na “Fejsbuku”.

- Ljudi često misle da se zmije pare kad se ovako ponašaju, ali to je borba. One se obmotaju jedna oko druge i rvu se, kako se bi videlo koja je najjača. Pobeda će im dati pravo na ženku u određenom području – rekla je Fild.

 

Zmije su verovatno osetile miris ženke u blizini, što ih je navelo da se uspnu na krvo kuće, nakon čega su propale kroz tavanicu. Ona je ocenila da su ova dva pitona bili “ujednačenih snaga” za borbu, jer su bili male do prosečne veličine za ovo područje, što je oko 1,75 metara dužine svaki.

- Mogu nastaviti da se ovako tuku satima, sve dok se jedna ne iscrpi, oseti da neće pobediti i onda odlazi – objasnila je Fild.

Ona je snimala borbu pitona oko pet minuta, nakon čega ih je uhvatila i iznela van. Zmije su premeštene u grmlje nekoliko kilometara dalje od kuće, preneo je portal Globalnews.ca.