devojka, tiktok
Instagram pr.screen
devojka, tiktok, Foto: Instagram pr.screen

Kara Robinson Čamberlain zalivala je cveće u bašti svoje prijateljice kada je nepoznati muškarac automobilom ušao na prilaz i pitao je da li je zanimaju nekoliko časopisa. Odmah joj je stavio vatreno oružje na grlo i prisilio je da uđe u automobil.

Muškarac ju je gurnuo glavu u plastičnu kesu, vezao joj ruke i noge i nabio joj krpu u usta. Zatim je odveo u svoj stan , gde ju je seksualno uznemiravao i držao 18 sati. Prema rečima komšija, živeo je u stanu sa suprugom koja je bila na putu.

@kararobinsonchamberlain

Reply to @bleugreenredd SSDGM friends. ♬ original sound - Kara Chamberlain

Srećom, Kara je zadržala dovoljno zdravog razuma. Pokušala je da prikupi što više podataka o svom otmičaru i kuda ju je odveo.

„Pokušavala sam da mu pročitam poštu, gledajući magnete na njegovom frižideru “, rekla je Kara, „znala sam ko mu je lekar i zubar“, dodala je za intervju „Vatč Daili“ 2018. godine.

Sutradan, dok je čovek još spavao, Kare je uspela da pobegne. Prošla je kroz ulazna vrata, zaustavila nasumični automobil i zamolila vozača da je odveze do šerifovog odeljenja u Ričlandu. Policiji je vrlo detaljno rekla o svojoj otmici. Na kraju se ispostavilo da je otmičar bio Ričard Evonits, serijski ubica koji je u prošlosti ubio tri maloletne devojke.

devojka, tiktok, Foto: Instagram pr.screen

Uprkos traumatičnom iskustvu, Kara je za kratko vreme uspela da ustane i umesto da živi svoj život u strahu i plaši se da napusti svoju kuću, započela je saradnju sa šerifovim odeljenjem. Pored toga, u preostalim srednjoškolskim i fakultetskim godinama radila je administrativne poslove u službi za žrtve i u DNK laboratoriji. Kasnije se pridružila policijskoj akademiji, a takođe je započela istragu seksualnog nasilja i zlostavljanja dece.

Sada je ona kod kuće i zajedno sa suprugom brine o svoje dvoje dece, koje podučava od kuće. Hrabra žena se ne plaši da priča o svom iskustvu i kroz Tik Toku deli savete o tome kako se ponašati prema ljudima koji su preživeli traumatičnu situaciju, a takođe savetuje kako se ponašati tokom otmice.

Čuva svoje mentalno zdravlje, o kojem mora da brine svaki dan nakon traume, kako bi vežbala i zdrav način života. Kara veruje da su žrtve napada i drugih traumatičnih iskustava najjači ljudi na svetu i svako može doneti odluku da postane jak.

BONUS VIDEO

Naša preporuka