DEČAK ODUVAO POLITIČARE! Uveli zakon koji je upropastio decu, ovaj mališan je rekao DOSTA!

Dane Best objasnio je da se obratio gradskim vlastima kako bi ih uverio da se prizovu zdravom razumu i promene zakon

 

Dete zimovanje sneg zima
Dete zimovanje sneg zima, Foto: Shutterstock

 Devetogodišnji dečak iz grada Severancea u američkoj saveznoj državi Kolorado uspeo je 'smekšati' gradsko veće, pa je ono ukinulo gotovo stogodišnju zabranu grudvanja i vratilo deci pravo na zimske radosti.

Dane Best objasnio je da se obratio gradskim vlastima kako bi ih uverio da se prizovu zdravom razumu i promene zakon, prenose agencije pozivajući se na lokalne medije.

"Današnja deca moraju imati dobar razlog da se odu igraju napolju", rekao je Best u ponedjeljak na sednici gradskog veća.

"Istraživanja govore da nedostatak igre na otvorenom vodi u gojaznost, ADHD (poremećaj pažnje sa hiperaktivnošću"), anksioznost i depresiju", nabrajao je devetogodišnjak i objasnio da on "želi baciti snežnu grudvu, a da time ne prekrši zakon".

 Gotovo stotinu godina stara zabrana bacanja bilo kakvog kamena ili projektila, a nažalost to se odnosi i na grudve snega u gradu od 4000 stanovnika, zastarela je i znači da bilo koje dete koje baci grudvu krši zakon.

"Deca Severancea samo žele pravo na grudvanje kao i sva druga deca na svetu", rekao je Dane.

Njegovi su argumenti bili uverljivi te je gradsko veće jednoglasno ukinulo zabranu, a nakon glasanja gradonačelnik je ponudio Daneu da baš on bude taj koji će baciti prvu grudvu - po zakonu.

Dečak je rekao da će mu najdraža meta biti njegov mlađi brat i daće će sve od sebe da ne razbije prozorska stakla.

 

Pratite nas na Instagramu Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi