Loto
Shutterstock
Loto

Shutterstock

Loto, Foto: Shutterstock

Dobitak na lutriji u iznosu od 150.000 dolara obradovao je jedan bračni par, nakon što je suprug, popunjavajući listić omašio jedan od unapred dogovorenih brojeva.

Stiv Hejli htio je da odabere devetku, koja je sastavni deo kombinacije koju uviek bira zajedno sa suprugom, ali na kraju je slučajno upisao osmicu.

Ta greška je paru donela ogromnu sumu novca, pa su umesto 300 dolara koje bi dobili da su se držali uobičajene kombinacije, osvojili čak 150.000.

– Dok je popunjavao listić, slučajno je umesto osmice upisao devetku. Mislili smo da ćemo dobiti 300 dolara, ali smo zahvaljujući toj jednoj cifri osvojili 150.000. Uvek ga grdim i pitam zašto jednostavno ne stavi naočare, ali sad ću prestati da se žalim – našalila se Barbara Hejli iz Sijuks Sitija u Ajovi.

Stiv i Barbara su izvučeni zahvaljujući brojevima 5-8-17-28 u igri na sreću Pauerbol, a budući da su uplatili i dodatnu igru Pauerplej, utrostručili su dobijenu sumu i umesto 50.000 dobili 150.000 dolara.

Da su osvojili džekpot saznali su dok su obavljali kupovinu u jednom marketu. Stiv je otišao do korisničkog pulta lutrije kako bi proverio svoj listić.

– Počela sam da kupujem, a Stiv je otišao da unovči listić. Tada smo saznali. Biram namirnice i čujem sa razglasa: “Barb Hejli neka dođe u službu za korisnike”. Pomislila sam da Stiv ne može da me pronađe u prodavnici – objašnjava žena.

Dodaje i da je dobitni listić kupljen u lokalnoj autopraonici, za koju kaže da je njeno “srećno mjesto” za kupovinu igara na sreću.