Roditelji
Youtube/Printscreen
Roditelji

Youtube/Printscreen

Roditelji, Foto: Youtube/Printscreen

 

* Luna Fener je devojčica koja je rođena sa velikim tamnim belegom

* On joj prekriva lice poput Betmenove maske

* Devojčica je uspešno operisana, ali je pred njom još dosta operacija

Njena majka Kerol Fener (36) sada je prvi put medijima otkrila kako je i zašto odlučila da šestomesečnu ćerku podvrgne operacijama i da zbog njih ode sa detetom iz Floride čak u Rusiju.

Naime, ona je to učinila kada je shvatila koliko ljudi umeju da budu okrutni, a to je saznala dok je sa detetom bila u crkvi. Užasan komentar za svoje dete ova majka je čula upravo od jedne majke.

Pročitajte još:

- Bili smo u crkvi i žena pored nas rekla je svojoj ćerki da ne gleda Lunu jer je ona čudovište. Tog dana sam odlučila da ćemo je operisati - rekla je za "Dejli mejl".

Ona i njen suprug Tijago su tada krenuli u potragu za lekarima koji mogu da pomognu maloj Luni. Pomoć su potražili i preko interneta.

Međutim, takve operacije su u SAD izuzetno skupe, oko 500.000 dolara i zdravstveno osiguranje ih ne pokriva. Osim toga, i nakon njih bi na detetovom licu ostali ožiljci.

Kerol, koja je iz Brazila i preselila se na Floridu kada se udala za svog drugog muža nakon prvog braka bez dece, rekla je da je Luna njena "čudesna beba" jer je dugo pokušavala da ostane u drugom stanju. Međutim, sada je morala da nađe rešenje kako bi njena ćerka imala normalan život.

- Otišla sam u Boston, Čikago i Njujork pokušavajući da nađem rešenje za nju - rekla je Kerol.

Rešenje se pojavilo samo, kada je jedan ruski lekar video Lunu preko interneta i stupio u vezu sa Kerol.

Pokazao joj je rezultate operacija svojih prethodnih pacijenata i Kerol i Tijago su na kraju odlučili da odu u Rusiju sa Lunom na mnogo manje agresivne procedure i osam operacija umesto čak 80 koliko bi ih imala u SAD.

Tamo je Luna već podvrgnuta prvoj operaciji, za koju je rečeno da je bila uspešna.

Ipak, porodica mora da plati i naredne operacije, pa je otvorila nalog na stranici za prikupljanje sredstava "GoFundMe".

Kako je rekla i dalje se suočava sa užasnim komentarima upućenim Luni.

Neko joj je preko Instagrama napisao da je Luna užasna i da bi najbolje bilo da je ubiju.

- Za mene je Instagram bio i dobar i loš istovremeno. Ponekad bih se zbog njega soećala bolje, a ali bih nekad i plakala po čitav dan - rekla je ona.

Ali Kerol je odlučna da izleči Lunu i zbog opasnosti da joj se razvije karcinom ako mladež ne bude uklonjen, ali i maltretiranja sa kojim bi se njena ćerka sigurno suočavala kasnije u životu.

BONUS VIDEO: Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!