Bolnica
Alo!/ Rajko Ristić
Bolnica

Alo!/ Rajko Ristić

Bolnica, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

* Žena iz Maroka rodila bebu posle 46 godina

* Daleke 1955. godine, Zahra je osetila bolove i počela je da se porađa, ali beba se nije rodila

* Unutar njenog stomaka nalazio se plod deteta koji se skamenio

Slučaj žene iz Maroka, Zahre Abutalib svakako je jedan od najneverovatnijih u istoriji medicine. Daleke 1955. godine, Zahra je osetila bolove i počela je da se porađa u malom selu nadomak Kazablanke. Porođaj je trajao 48 sati, ali se beba nije rodila.

Pročitajte još:

Ona je potom prebačena u bolnicu gde je trebalo da se konačno porodii gde bi bila pod nadzorom stručnjaka. Međutim, kada je videla kako je jedna mlada devojka u mukama umrla tokom operacije, Zahra je u panici pobegla iz bolnice.

Iako je trpela jezive bolove danima, Zehra se nije vraćala u bolnicu. Ipak, jednog dana bolovi su naprasno prestali i Zehra je, verujući u marokanski mit "uspavane bebe", koji znači da beba spava u utrobi majke kako bi zaštitila njenu čast, jednostavno zaboravila na trudnoću.

Zahra Abutalib

Youtube printscreen

Zahra Abutalib, Foto: Youtube printscreen

Decenije su prošle i beba se nije rodila. Zahra je u međuvremenu usvojila troje dece i postala baka. Kada je napunila 75 godina, jaki bolovi su se vratili, ali lekari nisu imali adekvatno objašnjenje. Doktor Taibi Kvazani verovao je da je Zahrin stomak bio natečen usled tumora na jajnicima i poslao ju je na snimanje.

Lekari su bili šokirani kada su dobili rezultate. Unutar Zahrinog stomaka nalazio se plod deteta koji se skamenio.

Mrtva beba, koja je bila u Zahrinom organizmu 46 godina, uspešno je operacijom odstranjena. Njen beg iz bolnice pre 46 godina joj je verovatno spasao život. Da je tada operisana, kada nisu postojali savremeni aparati za skeniranje, doktori bi sigurno presekli pupčanu vrpcu jer ne bi znali kako je dete pozicionirano i izazvali bi unutrašnje krvarenje koje bi se kobno završilo po majku i dete.

Zapucalo se na Kosovu! Policija na nogama, traga se za jednim čovekom!

AUTOR: Indeksonline/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 11.09.2019. 17:26 - 11.09.2019. 18:21 U pucnjavi koja se danas u podne iz vatrenog oružja dogodila u Prištini povređena je jedna osoba, prenosi Indeksonline. Kosovska policija, Foto: AP/Bojan Slavković Portparolka kosovske policije Fljora Ahmeti potvrdila je da je policija u podne intervenisala zbog pucnjave koja se dogodila u Prištini, da je ranjena jedna osoba koja je odmah prebačena na dalju hospitalizaciju.

U istoriji medicine zabeleženo je oko 300 sličnih slučajeva, ali Zahrino "kameno dete" provelo je najviše vremena u stomaku.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!