Vazduhoplovna baza
Tanjug / AP
Vazduhoplovna baza

Tanjug / AP

Vazduhoplovna baza, Foto: Tanjug / AP

Prema opisu knjige, Gera je intervjuisao Filera, koji je odlikovani oficir, tokom četiri godine o susretima NLO-a američkog vazduhoplovstva.

Filer je rekao Geri da se 18. januara 1978. spremao da se pripremi za obaveštajni sastanak za svoje nadređene oficire kada je video starijeg vodnika koji je bio bled i uznemiren. 

Vanzemaljac snimljen 1964. godine

Screenshot YouTube

Vanzemaljac snimljen 1964. godine, Foto: Screenshot YouTube

Prema Fileru, u vanzemaljca je pucao policajac koji je uočio "mršavo i sivo-smeđe stvorenje" u blizini njegovog automobila. Policajac je rekao vanzemaljcu da se zaustavi i pucao u njega nakon što je ignorisao njegov zahtev. Kada je kontaktirao vazduhoplovnu bazu, na lice mesta stigao je specijalni tim za čišćenje koji je telo vanzemaljca odneo u vazduhoplovnu bazu u Ohaju.

Filer tvrdi da je podneo zahtev da razgovara sa svedocima i da vidi fotografije incidenta kako bi sačinio obaveštajni izveštaj, ali mu je uskraćen pristup.

Bivši major vazduhoplovstva član je nevladine organizacije "The Disclosure Project", koja se sastoji od bivših vojnih stručnjaka i astronauta, a koja je pozvala američke vlasti da objave sve poznate informacije o susretima sa NLO-ima.

U aprilu je Pentagon objavio tri video snimka koji prikazuju američke pilote kako jure za onim što je Ministarstvo odbrane opisalo kao „neobjašnjive vazdušne pojave“.

PROČITAJTE JOŠ: