Novi Beograd
Alo!/Masanori Jošida
Divlja svinja

Profimedia.rs

Divlja svinja, Foto: Profimedia.rs

U međuvremenu, pojavila se priča da su neki od građana iskoristili priliku kako bi se domogli mesa divljih svinja, stradalih u saobraćajnim nezgodama ili nekih koje su uhvatili žive!

- Do mene je stigla informacija da su građani uzimali prasiće, stavljali ih u kutije i nosili - kaže jedan od učesnika akcije potrage za divljim svinjama duž novobeogradskih bulevara, a ovo nam je potvrdio još jedan kolega.

Pročitajte još:

Da građani u različitim situacijama mogu da iskoriste vanredne okolnosti, dokazuje i slučaj kada su divlje svinje krenule da se pojavljuju na ulicama glavnog grada, grupa lovokradica i ribokradica pokušala je da se dokopa plena dolaskom na Veliko ratno ostrvo, jer su tada lovočuvari bili posvećeni hvatanju divljih svinja.

Da se situacija smirila pokazuju i podaci "Veterine" da su za razliku od prethodnih dana kada su imali i po desetak poziva zabrinutih građana zbog divljih svinja, juče su imali samo jedan.

- Nivo Dunava je pao, tako da su se neke od divljih svinja, koje nisu stradale u saobraćaju ili ih nisu uhvatili radnici "Veterine", same vratile preko Dunava - rekao je "Blicu" jedan od članova Lovačkog udruženja Zemun.

Prema podacima koje imaju lovci zaduženi za teritoriju Novog Beograda i Zemuna, osam divljih svinja stradalo je na njihovoj teritoriji. Tu ne potpadaju divlje svinje sa područja drugih opština, za koje odgovaraju druga lovačka udruženja.

Prase

printskrin

- Pet divljih svinja je uhvaćeno i pušteno, četiri su udarene u saobraćajnim nezgodama, dva divlja praseta su pronađena mrtva, jedno se udavilo, a jedno su psi lutalice izujedali - kaže član pomenutog udruženja i dodaje da je pet prasadi još u azilu jer su suviše mali i hrane ih na flašicu.

Pet odraslih divljih svinja koje su uhvaćene odvezene su direktno u Bojčinsku šumu, jer je bilo nemoguće čuvati ih u zatvorenom.