Suzan
screenshoot/youtube
Suzan

screenshoot/youtube

Suzan, Foto: screenshoot/youtube

A onda je nešto bizarno počelo da se dešava njenom zdravlju. Odjednom, primetila je promene u ponašanju i emocijama, a onda je došao i prvi napad. Kako je vreme prolazilo, a napada postajali sve učestaliji, doktori su počeli da misle da polako gubi razum i često su govorili “mozak joj je na vatri” kada su diskutovali o Suzaninom stanju.

Bila je medicinsko čudo

Suzan je gotovo mesec dana predstavljala veliku misteriju za lekare. Prvi neurolog je rekao da ništa nije loše sa njom, dok je psihijatar rekao da ima bipolarni poremećaj i prepisao joj lekove. A onda je jedan od doktora kod kojih he bila došao na zanimljivu ideju kako bi pokušao da joj pomogne.

PROČITAJ JOŠ:

Doktor Najar joj je dao jednostavan test. Rekao joj je da nacrta sat. Kada je nacrtala sat, svi brojevi su bili na jednoj strani, što mu je pokazalo da joj je samo jedna strana mozga zahvaćena. Problem nije bio psihološki, nego neurološki, i samim tim je mogao da bude rešen.

Suzan je imala bolest NMDA. To je uzrokovalo da njena antitela napadaju mozak, čineći ga većim i mogla je da umre da nije otkrivena na vreme. Doktor Najar je napokon došao do dijagnoze, i što je najbolje, mogao je da tretira bolest.