Grčka More
EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS
Grčka More

EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Foto: EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

 

* Britanska studentkinja oslepela je nakon što ju je zapljusnuo talas dok je plivala u moru sa kontaktnim sočivima

* Mijako Aiko-Mari (20), iz Londona, bila je na letovanju na Malti kada joj je, dok se kupala u moru, voda prsnula pravo u desno oko, koje se odmah zacrvenelo

* Kada se vratila kući, osetila je peckanje u oku, imala je migrenu, a oko joj je "stalno suzilo"

- Tri dana nakon što sam počela da radim na novom poslu, osetila sam oštar bol - kaže bivša studentkinja računovodstva i dodaje da je osećaj bio kao da joj je parče metala upalo u oko.

Pročitajte još:

Otorinolaringolog ju je poslao kod specijaliste za rožnjaču, koji joj je dijagnostikovao akantameba keratitis, retku bolest kod koje amebe napadaju rožnjaču oka.

- Mesec dana sam stavljala kapi u oko na svaki sat - kaže ona.

Ipak, nastavila je da ide na posao, iako gotovo uopšte nije spavala, a u međuvremenu je svake srede išla na kontrolu. Neposredno pred Božić dobila je otkaz zbog stanja u kome se nalazila.

- Bila sam očajna i mislila kako mi je sve gore i gore, ali mi je porodica davala snagu da izdržim - kaže ona.

U martu ove godine Aiko-Mari se jedne noći probudila i shvatila da ništa ne vidi, čak ni svetlost, a lekari su joj rekli da joj se vid neće vratiti.

Onda je nastalo krvoproliće! Gomila njih ju je napala! Gazili su je bez milosti! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Daily Mail/V.M. DATUM I VREME: 22.09.2019. 17:28 Užas usred bela dana! Foto: Tanjug * Hilari Adair ubile su krave tokom uobičajene šetnje u Saseksu, 7. januara * Stoka je na kraju uklonjena sa tog mesta * Viši mrtvozornik okarakterisao je njenu smrt kao sticaj nesrećnih okolnosti 87-godišnju ženu ubilo je stado krava "berserk" dok je šetala svog psa u selu u Saseksu.

- Vezana sam za kuću, živim u potpunom mraku i nesposobna sam da radim stvari koje volim - kaže Aiko-Mari.

Biće joj potrebna dugotrajna terapija, a možda i više transplantacija rožnjače. Na portalu GoFundMe ljudi spremni da pomognu za tri dana prikupili su 5.000 funti za Mijako.

BONUS VIDEO: Dojava o bombi ispred skupštine Srbije