LEKARI PALI U NESVEST! Rodila je zdravog dečaka, ali kada su videli pol nisu znali šta se dešava!

U Turskoj je rođen dečak bez penisa, a ovo stanje je toliko retko da lekari kažu da pogađa jednog od 10-30 miliona dečaka.

Majka, beba, porodilja, porodilište
Majka, beba, porodilja, porodilište, Foto: Shutterstock

Ovaj defekt je poznat pod imenom agenezija penisa, preneo je Ladbible.com. Lekari Univerzitetske bolnice Erbakan u Konji rekli su da su se oba dečakova testisa spustila i da nema drugih vidnih problema osim toga što nema penis. Oni su istakli da će rekonstrukcija penisa biti dobra alternativa za neimenovanog dečaka.

Širom sveta prijavljeno je svega 80 slučajeva agenezije penisa. Retko stanje dečaka iz Turske ispitao je tim lekara, uključujući hirurge, svega dan nakon što je rođen. Otkrili su da beba ima “abnormalnu vezu između bešike i rektuma”, poznato i kao vezikorektalna fistula. Ovo je prvi izveštaj o novorođenčetu sa kombinacijom agenezije penisa, vezikorektalnog refluksa i vezikorektalne fistule, naveli su lekari u izveštaju.

Fotografije sa aerodroma Batajnica koje lede krv u žilama (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 19.10.2019. 15:05 Prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Sloboda 2019" na vojnom aerodromu "Pukovnik pilot Milenko Pavlović" u Batajnici izveden je povodom obeležavanja 75. godišnice oslobođenja Beograda. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Vlade Ruske Federacije Dmitrij Medvedev prisustvovali su prikazu sposobnosti Vojske Srbije povodom Dana oslobođenja Beograda „Sloboda 2019" na Vojnom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović", Batajnica.

- Moglo bi se pomisliti da je uzrok nedostatka penisa neuspeh razvoja genitalija, ali to ovde nije slučaj, već je ovde neuspešan bio razvoj donjeg urinarnog trakta i creva. Oni u fetusu dele zajedničku komoru zvanu kloaka. Kako se fetus razvija kloaka se deli na bešiku i rektum. Rektovezikalna fistula je prosto kad se kloaka nije potpuno razdvojila u bešiku i rektum – objasnio je urolog dr Ričard Vajni, dodajući da se dečakov problem može rešiti hirurški.

FOTOAPARAT IH UHVATIO KAO NIKAD DO SADA Dok Vučić i Medvedev mirno stoje, Dodik i Vulin nisu krili emocije! (FOTO)

Prošle godine je jedan Britanac rođen bez penisa dobio bionički, vredan 64.000 dolara. On je kasnije izjavio da je uspeo i da ga koristi sa svojom devojkom šest nedelja kasnije na romantičnom putovanju.

- Veoma sam zadovoljan. Fantastičan je – rekao je ovaj 44-godišnjak.

Bonus video

Medvedev sleteo u Beograd!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi