avion, pad italija, obranje
printscren youtube
avion, pad italija, obranje

printscren youtube

Foto: printscren youtube

Najveća izložba Zvezdanih ratova

Kompanija Lego je 27. juna 2008. napravila najveću izložbu vojnika iz Zvezdanih staza na svetu, napravljenu u potpunosti od lego kockica. Izložba je imala čak 35.310 figurica i predstavljala je pravu poslasticu za sve ljubitelje ovog serijala.

Hotel površine 37 m² napravljen od karata za igru

Brajan Berg je napravio najvišu kulu od karata i time prvi put ušao u Ginisovu knjigu rekorda kada mu je bilo svega 17 godina. U svojoj 34. godini, ovaj profesionalni slagač karata oborio je sopstveni rekord, napravivši džinovski hotel od karata, čija je površina iznosila neverovatnih 37 metara kvadratnih. Interesantno je da je hotel imao spavaću sobu, trpezariju i kupatilo, čak i nameštaj u prirodnoj veličini, takođe napravljen od karata. Za ovaj neobičan poduhvat mu je bilo potrebno čak 200.000 karata.

Čovek sa najelastičnijom kožom

28. oktobra 1999. godine u Los Anđelesu Geri Tarner je proglašen za čoveka sa najelastičnijom kožom na svetu, pošto je uspeo da kožu stomaka istegli do neverovatnih 15,8 cm. Nakon ispitivanja Gerijevog zdravstvenog stanja, utvrđeno je da boluje od retke bolesti poremećaja vezivnog tkiva.

Ginis

Youtube /Print scren

Ginis, Foto: Youtube /Print scren

Najveća škrtica na svetu

Štedela je na svemu. Ona nikada nije uključivala grejanje, niti koristila toplu vodu. Nosila je staru crnu haljinu, koju je promenila tek kada je bila skroz istrošena. Nije prala ruke, niti se vozila kočijama. Uglavnom je jela pite koje koštaju po 15 centi. Kada je njen sin slomio nogu, ona mu je na kraju morala biti amputirana, pošto je Heti odlagala lečenje kako bi dobila besplatnu medicinsku negu.

Žena koja se najviše puta udavala

Linda Vulfe (68) drži titulu žene koja se najviše puta udavala. Pred oltar je izlazila čak 23 puta i sada je u potrazi za gospodinom dvadeset četvrtim. Prvi put se udala 1967. godine, kada je imala svega 16 godina, i bila u braku do svoje 31. Sa svim ostalim muževima je u braku bila najduže po godinu dana, a na njenoj bračnoj listi se nalaze i osuđenici, propovednici, barmeni, vodoinstalateri i muzičari.
"Serijska mlada", kako je zovu, sada živi u domu sa stare i, bar prema njenim rečima, nikada u životu nijednog muža nije prevarila, a izjavila je da je usamljena i da bi želela da se ponovo uda.

Najstariji igrač stonog tenisa na svetu

Verovatno su najzanimljiviji oni Ginisovi rekordi koje postavljaju stariji ljudi. Doroti de Lou je sa svojih 97 godina najstariji igrač stonog tenisa na svetu. Ona je predstavljala Australiju na 14. Svetskom šampionatu u stonom tenisu za veterane u Rio de Žaneiru u Brazilu 2008. godine, a naredne godine je učestvovala na pripremama za Svetski masters turnir.

Avion

Printscreen

Avion , Foto: Printscreen

Najveći (verovatno i jedini) avion koga je pojeo jedan čovek

Postoje mnogobrojni rekordi koji su vezani za jelo ili za brzo jedenje nečega. Međutim, rekord za najluđu i najneverovatniju stvar koju je ikada neko pojeo drži Mišel Lotito (1950-2007), poznatiji kao "gospodin svaštojed".

Oborio je mnogo rekorda, ali je svakako najčudniji onaj kada je pojeo avion Cesnu 150! Za taj "poduhvat" mu je bilo potrebno dve godine (1978–1980). Lekari su ustanovili da je kod njega stomačna sluzokoža dva puta deblja nego kod "normalnih" ljudi, što objašnjava činjenicu da je u stanju da svari ove stvari. Veruje se da je u periodu između 1959. i 1997. godine pojeo oko tonu metala.

Pročitajte još: