Gabrijel Nagi sa porodicom
Alo
Gabrijel Nagi sa porodicom

Alo

Gabrijel Nagi sa porodicom, Foto: Alo

Gabrijel Nagi je 1987. godine izašao iz kuće jednog popodneva i više se nije vratio. Žena i dvoje dece su godine proveli kako bi saznali šta mu se dogodilo, ali uzalud.

Bio je srećan čovek. Kada je otišao da se provoza, supruga je rešila da mu spremi večeru, misleći da će uskoro da se vrati.

Noa Tindl, beba sa herpesom

Profimedia

Posle nekoliko sati počela je da brine, jer joj se nije javljao. Ubrzo posle toga policija je objavila da je pronašla njegov zapaljeni auto.

Ipak, rečeno joj je da Gabrijel nije pronađen u blizini. Sama je krenula u potragu za njim.

Policija je u međuvremenu otkrila da je Gabrijel podigao nešto novca sa računa oko 160 km daleko od kuće.

Pročitajte još:

To je dalo nadu porodici, a stariji policajac, koji je preuzeo slučaj, obećao je da će saznati šta se dogodilo Gabrijelu. Mnogo resursa je potrošeno u potrazi, ali sve se više činilo da ga neće pronaći.

Policajac je ipak naleteo na nešto što ga je zainteresovalo. U zdravstvenom sistemu Australije stajalo je da je Gabrijel nedavno imao operaciju. Takođe, promenio je ime u Ron Sonders.

Prava ljubav

Youtube Printscreen

Ron je pronađen živ i zdrav u gradu koji je više od 1.600 km udaljen u mesta u kojem je Gabrijel živeo sa porodicom. Policajac je rešio da ga pozove telefonom kako bi otkrio da li je u pitanju ista osoba.

Ron je objasnio da je godinama bio zbunjen svojim životom i da mu se sve činilo nejasnim, a onda su se dogovorili da se nađu.

Policajac mu je pokazao fotografiju njegove porodice, a Ronu je počelo polako da navire sećanje.

Naime, Gabrijel je doživeo saobraćajnu nezgodu i povredio je glavu, zbog čega je zaboravio veći deo svog života. Samo je sebe počeo da zove Ronom i da luta zemljom.

Černobilj, Pripjat

Profimedia

Nakon susreta sa policajcem, pozvao je suprugu telefonom i zakazao susret sa njom.

Tada su se zagrlili i poklonio joj je veliki buket cveća.

Nažalost, Ron, tj. Gabrijel i dalje se ne seća velikog dela svog života, ali je pristao da sa porodicom ostane u kontaktu.

Više od 20 godina porodica nije znala šta je sa njim, a njihova priča i dalje kruži internetom kao primer veoma ozbiljnog oblika amnezije.