Zgrada
Alo!/Masanori Jošida
Zgrada

Alo!/Masanori Jošida

Zgrada, Ilustracija, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Prilikom renoviranja stare zgrade u američkom gradu Valdosti, građevinski radnici su pronašli oko hiljadu ljudskih zuba, koji su godinama bili zarobljeni u zidu.

Radnici su pronašli zube nakon što su razbili zid na drugom spratu poslovne zgrade koja je izgrađena 1900. godine, kazao je Donald Dejvis, izvršni direktor muzeja Valdost, prenosi Foks njuz.

Pročitajte još:

 

Dok je još nejasno zašto su se zubi nalazi unutar zida, Hari Evans, istoričar koji radi u gradskom muzeju, kazao je za lokalne medije da se u zgradi nalazila stomatološka ordinacija koju je vodio Klarens Vitington početkom 20. veka.

Nakon njega, u istom prostoru smenjivali su se i drugi stomatolozi, a jedan od njih je dr Lester Jomans, koji je radio do 1930. godine, a dokaz za to je uput lekara iz 1928. kojim je pacijentu propisano vađenje zuba.

 

– Ne možemo da pronađemo nikoga od njegove porodice da nam da više informacija, ali pokušavamo da složimo ovu slagalicu – kazao je Hari.

Ono što je neobično jeste činjenica da ovo nije prvi put da su ljudski zubi pronađeni u starim zgradama u državi. Ova pojava je ranije zabeležena u Grinsboru i Karoltonu.

– Nisam siguran da li je to bila standarna praksa zubara u to vreme, ali je veoma čudno. Biće zanimljivo na tim zubima raditi DNK testove. Nisam šokiran otkrićem, najviše me zanima koji je to zubar radio, kada i zašto – ističe istoričar Evans.