Harli Dili
Twitter/Printscreen
Harli Dili , Foto: Twitter/Printscreen

Harli Dili (14) je nestao 20. decembra, a u ponedeljak je pronađen mrtav nakon što je policija odlučila da pretraži letnju kuću koja je bila u renoviranju preko puta njegove kuće u Ohaju.

Pronašli su njegovu jaknu na drugom spratu i naočare pored dimnjaka od opeke za koji je policija rekla da se nalazi između drugog i trećeg sprata i da je veličine 9 sa 13 inča.

Dili se zaglavio unutra. Policija veruje da se Dili "popeo na antenu i ušla u dimnjak".

Izgledalo je da su njegovi lični predmeti pali kroz dimnjak na drugom spratu, međutim pregrada između prvog i drugog nivoa "zarobili su Harlija".

Vlasti su koristile bespilotne letelice da bi pogledale u dimnjak.

- Kuća je prethodno proveravana više puta. Nismo imali razloga da verujemo da je iko u kući - izjavio je šef policije Robert Hikman na konferenciji za novinare u utorak. "Ovo nije ishod koji bi neko želeo."

Kuća u Port Klintonu, u istočnom Klevelandu, u vlasništvu je druge porodice i imala je kutiju za zaključavanje i blok uređaj.

- Nema dokaza o prisilnom ulasku. Kutija je bila zaključana, a vrata osigurana - rekao je šef policije.

- Budući da postoji kutija za zaključavanje i da svako može ući i izaći iz kuće, ušli smo unutra da proverimo kuću.

- Tada smo uspeli da otkrijemo za šta verujemo da je Harli, koji je pronađen u dimnjaku. Njegova porodica obaveštena je rano jutros, a čini se da je to nesrećan slučaj.

- Izgleda da u ovom trenutku nema razloga za sumnju - nastavio je šef policije.

- Nije utvrđen uzrok smrti. Obavlja se obdukcija.

Vlasti su prvo pomislile da je tinejdžer možda pobegao od kuće, jer ponekad provodi noć daleko od kuće ako se uznemiri. Volonteri i vlasti pretraživali su četvrti u gradu duž jezera Erie uz pomoć timova i helikoptera.

Policija je takođe zatražila od stanovnika da pregledaju bezbednosne snimke na kućama, nadajući se da to može pružiti tragove o tome šta se dogodilo.

Rano su rekli da nema dokaza koji bi sugerisali da je Harli otet, ali se to još uvek ne odbacuje.

Njegov nestanak dogodio se oko mesec dana nakon što je policija pozvana u porodičnu kuću Harlija, nakon što je dobila izveštaje o "porodičnom pitanju".

Policajci koji su tada stigli na adresu morali su smiriti dečaka, ali nisu dali dodatne informacije o incidentu.

Detektivi su rekli da je Harli imao strog režim ishrane, kupao se nekoliko puta dnevno i često boravio oko svoje kuće. Rekli su da je tinejdžerov mobilni pronađen polomljen kada je napustio svoj dom.

Njegovi društveni nalozi - uključujući Facebook, Instagram, Youtube i Reddit - nisu bili aktivni od kada je nestao.