Tojota korola auto automobil
printscreen/Youtube/What Car?
Tojota korola auto automobil

printscreen/Youtube/What Car?

Tojota korola auto automobil, Foto: printscreen/Youtube/What Car?

Tokom službe verovatno su videli dosta toga. Međutim, neke situacije mogu iznenaditi i najveće veterane. Proteklog vikenda, u mestu Gora (vojvodstvo Dolnoslaskie), vojni policajci zaustavili su automobil, što je predstavljalo direktnu pretnju ostalim učesnicima u saobraćaju. Očekivali su pijanog vozača, a ispostavilo se da je dete za volanom.

Ovaj izuzetno neodgovoran i opasan događaj dogodio se u subotu, 20. marta, u gradu Gora. - Policajci su od službenika Vojne policije dobili informaciju da su primetili putnički automobil ispred sebe, ali nisu uspeli da vide njegovog vozača , Aleksandra Pieprzicka iz policije u Gorecki.

Automobil se kretao prilično neobično, kao da vozač ne može držati pravac ravno. Prešao je osu puta i vozio se cik-cak, predstavljajući direktnu pretnju ostalim učesnicima u saobraćaju.

- Na licu mesta odmah su se pojavili policijski službenici koji su po prijemu prijave sumnjali da bi vozač mogao biti u alkoholisanom stanju - dodaje portparolka. Istina je, međutim, bila „malo“ drugačija. Brzo se ispostavilo zašto vozač nije bio vidljiv i zašto se automobil tako čudno ponašao na putu.

Za volanom je bio devetogodišnji dečak, a putnici su mu bili šestogodišnji brat i očigledno samozadovoljna i ponosna majka dečaka. Činilo se da nije shvatala opasnost koju je dovodila u opasnost svoje sinove i druge ljude. Pogotovo što vozilo nije ispunjavalo tehničke uslove!

Policajci su zaplenili potvrdu o registraciji, a predlog za kaznu upućen je Okružnom sudu u Głogovu. - Obezbeđivanje vozila za devetogodišnjaka koji na to nema pravo, a nema mentalnu i fizičku sposobnost za upravljanje vozilima na javnom putu je prekršaj - objašnjava portparolka policije iz Gorečke.