Mrtva žena Leš žene
Profimedia
Mrtva žena Leš žene

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Ona je prvog januara hitno dovedena u bolnicu, srce joj je ubrzano lupalo, a zatim stalo. Pošto je izgubila svest, doktori su konstatovali miokarditis – zapaljenje srčanog mišića, i ona je priključena na instrumente.

"Mašina koju koristimo može da obavlja funkcije srca i pluća. Na taj način održava dotok krvi u srce nakon srčanog zastoja", objasnio je Jang Čengbin iz bolnice Univerziteta Sijamen.

Srce pacijentkinje, međutim, nije zakucalo ni posle dva sata. Lekari, međutim, nisu hteli da je proglase mrtvom, iako u terminima kliničke medicine, više nije bila živa. Umesto toga poslali su je na Odeljenje intenzivne nege gde su održavali njeno srce, pluća i bubrege.

"Ona je tako mlada, nikada pre nije bila bolesna. Tako da sam rekao da ću učiniti sve što je u mojoj moći da preživi", kazao je Zang Minvei sa Odeljenja intenzivne nege, preneo je RTS.

Pročitajte još:

Sledećeg jutra njeno srce je ponovo počelo da pumpa krv, a u naredna 72 sata povratila joj se i svest.

"Kada je otvorila oči pitao sam je da li je žedna i da me uhvati za ruku ako jeste. Kada je to učinila, shvatio sam da nam se vratila", ispričao je doktor Zang.