Nebraska
screenshoot/Youtube
Nebraska

screenshoot/Youtube

Nebraska, Foto: screenshoot/Youtube

- Nisam znao šta da radim ni koliko dugo ću ostati svestan, skoro sam odustao kad sam se setio da imam džepni nožić – ispričao je Kaser za CNN.

PROČITAJ JOŠ:

On je pre tri i po nedelje bio sam na svojoj farmi u Penderu, kod granice Ajove, kad se dogodio incident.

- Nisam imao telefon u sebe, nisam znao gde je, pa sam počeo da sečem svoju nogu nožićem. Znao sam kad sam završio jer samo osetio nešto čudno, možda kad sam prerezao tetivu – rekao je Kaser.

Ubrzo nakon toga farmer je počeo da puzi ka svojoj kući uz pomoć lakata, kako bi došao do telefona i pozvao pomoć.

Nebraska

screenshoot/Youtube

Nebraska, Foto: screenshoot/Youtube

- Zastajao sam na kratko, ali nisam želeo da se duže zaustavim jer u slučaju da se onesvestim nije bilo nikoga da mi pomogne. Svi su tada bili otišli, uradio sam šta sam morao, a pomoć kad je stigla ubacili su me u helikopter – naveo je Kaser.

On je u bolnici ostao oko nedelju dana, nakon čega je poslat u rehabilitacioni centar gde je podvrgnut fizikalnoj terapiji. Njegova žena Lori je presrećna što je izvukao živu glavu.

PREPORUČUJEMO:

- Bila sam na 45 minuta od kuće kad se nesreća dogodila, odnosili su ga helikopterom, a ja ga nisam videla pre bolnice – ispričala je ona.

Ovo nije prvi put da se Kaseru dogodio sličan incident na farmi.

- Takve nezgode se dešavaju svo vreme. Kad sam bio u šestom razredu noga mi se zaglavila u traktoru, ali je samo koža povređena. Navikli smo ovde na te stvari – kaže Kaser.

On se ne seća koliko je dugo trajao poslednji incident sa mašinom, ali kad se u petak vratio kući sa rehabilitacije bio je šokiran kad je video koliki je put prešao puzajući.

- Svi me pitaju zašto sam toliko smiren u čitavoj situaciji. Kad sam bio u bolnici video sam mnogo ljudi koji verovatno nikada više neće moći da hodaju, a ja znam da ću moći da hodam skoro normalno. Imao sam sreće – objasnio je Kaser.

On i Lori sada se prilagođavaju na novi način života i kažu da će se uskoro sve vratiti u normalu.

- Kad mi noga zaceli dobiću prostetičku i istog trenutka se vraćam farmerskom životu – odlučan je Kaser.