Devojka
Youtube/Printscreen
Devojka

Youtube/Printscreen

Devojka , Foto: Youtube/Printscreen

Devojka (25) odvedena je na operaciju jer je zadobila preko 20 uboda nakon što ju je napao morski lav dok se kupala u vodama Australije. Elena Presilija ronila je i plivala u vodi punoj morskih lavova kada je jedan od njih nasrnuo na njene noge.

Napad je ostavio posledice, dobila je nekoliko antibiotika, a ukupna cena lečenja veća je od 2.000 funti!

Dvadesetpetogodišnja pekarka rekla je da "se uspaničila" i da se borila da dođe do vazduha nakon što ju je izujedao morski lav, pre nego što ju je prijatelj Mauro Sinjoreti izvukao na kopno.

Elena je rekla da su joj lokalci rekli da su morski lavovi dobri i da su mnogi turisti plivali u mestu u Džeraldtonu, zapadna Australija. Odlučila je da to iskuša sa svojim prijateljem Maurom, ali na svom trećem plivanju u Seal Rocks izujedalo ju je jedno od tih stvorenja.

Bojeći se od širenja infekcije bakterijama morskog lava, medicinari su joj propisali niz antibiotika koji su joj poskupeli troškove lečenja.

Čišćenje nogu je zahtevalo operaciju i Elena će se morati da se vrati u bolnicu za 10 dana radi daljih pregleda. Opisujući napad, ona je rekla:

- Odjednom, sve što sam videla bio je morski lav ispred mene, i kada sam okrenula leđa, on me je ugrizao. Bio je na zadnjoj strani moje desne noge, i odmah sam mogla da vidim da mi je pustio krv. Bila sam u šoku, nisam zaista mogla da osetim bol zahvaljujući adrenalinu, ali nisam mogla da plivam i da izađem iz vode. Bila sam u panici, nisam mogla da dišem dobro i prestravljena sam jer je oko nas bilo još četiri ili pet morskih lavova. Moj prijatelj, Mauro me je izvukao na obalu dok sam bila u panici.

Meštani su joj rekli da su morski lavovi "mili" i da "mnogi turisti tamo odlaze bez turističkog vodiča ili bilo čega sličnog", rekla je.

- Nisam mogla da plivam uopšte, pa je Mauro morao da pliva za oboje. Završila sam sa preko 20 šavova i moram da se vratim u bolnicu za deset dana da vidim šta dalje treba činiti. Definitivno se više neću vratiti plivanju s morskim lavovima i nikome nikada neću preporučiti da to uradi. I dalje su to divlje životinje, a u takvoj blizini nikada ne znamo šta se može dogoditi.