Groblje
Alo!/ Rajko Ristić
Groblje

Alo!/ Rajko Ristić

Groblje, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

"Tata mi je umro. Klasičan početak smešne priče. Sahranili su ga u malom selu u Saseksu. Bili smo jako bliski pa sam često odlazio na njegov grob. Još ga posećujem. Ne brinite, priča postaje zabavnija.

Medved

screenshoot/Youtube

Ja sam uvek nosio cveće. Moja mama je često išla i nosila cveće, baš kao i moji deda i baka. Grob mog oca izgledao je kao da bi mogao osvojiti treće mesto na sajmu cveća. Ali bilo mi je žao tipa koji je bio sahranjen u grobu pored. On nikada nije imao cveće. Umro je na Božić, s 37 godina, niko mu nikada nije ostavljao cveće, a na grobu do njegovog kao da je cvećara. Zato sam ja počeo da mu kupujem cveće. Počeo sam da kupujem cveće mrtvom čoveku kog nikad nisam video.

Pročitajte još:

Pitao se da li postoji neka skrivena veza među nama, nešto što me tajno vuče ka njemu. Možda smo išli u istu školu, igrali u istom fudbalskom klubu ili bilo šta drugo. Zato sam guglao njegovo ime i deset sekundi kasnije sam ga pronašao.

Žena mu nije ostavljala cveće jer ju je ubio. Na Božić. Nakon što je ubio nju, ubio je i njene roditelje. A zatim se bacio pod voz. Zato mu niko nije ostavljao cveće. Niko osim mene, naravno. Ja sam mu ostavljao cveće svakih nekoliko nedelja. Svakih nekoliko nedelja dve i po godine.

Incest

Facebook printscreen

Saznao sam gde su sahranjeni, uzeo cveće i odvezao se do groblja. Dok sam stajao pred njihovim grobovima i mrmljao izvinjenje, iza mene se pojavila žena. Htela je da zna ko sam ja i zašto ostavljam cveće na grobu njene tetke i bake i deke.

Ispričao sam joj sve, ona je rekla da je to malo čudno, ali i slatko. Složio sam se i pozvao je na piće. Čudo, ali pristala je. Dve godine kasnije mi je ponovo rekla "da" kad sam je pitao hoće li se udati za mene i eto kako sam ja upoznao svoju suprugu", piše The Sixth Form Poet.