Naselje
Printscreen/YouTube
Naselje

Printscreen/YouTube

Naselje, Foto: Printscreen/YouTube

Do juče siromašno selo sada je prava meka za "trule" bogataše željne mira i tišine. Niko ne zna da navede trenutak kada se selo Huaksi tako transformisalo, možda zato što i mediji malo pišu o tome. Kao da ne smeju…

U selu postoji jedno pravilo – ako želite da ga napustite, izgubićete sve što ste stekli u njemu. Zvuči kao ozbiljan psihološki SF triler, ali tako je.

U selu u kojem je do pre 20 godina bio pojam da svaka kuća ima struju sada postoji neboder sa 72 sprata, tematski park i luksuzne vile sa po 2-3 bazena. Svaki stanovnik ima deblji bankovni račun i živi u vili. Zapravo, svi žive u potpuno identičnim vilama, što je najveća misterija od svega.

Ono što ipak sve kopka oko misterioznog sela je kako se sve što imate gubi ako se odselite iz njega… i zašto? Ono što još više upada u oči je što svi u selu rade svih 7 dana u nedelji. Pa gde će onda da potroše novac ako su stalno zauzeti?

Za šokantnu transformaciju nekada sela na izdisaju zaslužan je partijski funkcioner Vu Renbao koji je doneo desetogodišnji plan za Huaksi. Ne samo što je uspeo s planom, već je od njega napravio pravo mondensko mesto.

Ostaje samo pitanje zašto i Renbao ćuti na pitanja novinara o pravilima života u selu?

Nadamo se samo da se "radnja" života u selu ne dešava na isti, horor način kao u filmu "Vivarijum" u kojem mladi bračni par zaluta u selo sa identičnim kućama, iz kojeg nikad ne izađe.

Tagovi