Benzinska pumpa
Shutterstock ilustracija
Benzinska pumpa

Shutterstock ilustracija

Benzinska pumpa, Foto: Shutterstock ilustracija

Lambordžini Huracan Performante zapalio se na jednoj benzinskoj pumpi u SAD, dok je njegov vlasnik plaćao gorivo.

Prolaznicima koji su primetili da je na vozilu iznenada izbio požar moglo je izgledati da je došlo do samozapaljivanja – što ne bi bilo neobično za jedan Lambo, jer su takvi slučajevi već zabeleženi širom sveta. Međutim, video koji je snimio jedan ljubitelj supersportskih automobila otkriva pravu istinu.

Naime, vlasnik mini-vana koji se sipao gorivo pored parkiranog Huracana zaboravio je da izvadi crevo iz rezervoara svog vozila kada je krenuo sa pumpe. Crevo se otkinulo od aparata i poprskalo benzinom zadnji deo Lambordžinija, gde se nalazi motor koji je već bio zagrejan od vožnje, nakon čega je buknuo požar.

 

Vatrogasci koji su ubrzo stigli ugasili su vatru i sprečili veću tragediju, ali je za plavi Lambordžini bilo prekasno – automobil je potpuno izgoreo. U požaru, srećom, niko nije povređen.

Inače, dva Lambordžinija koja su se zatekla na pumpi u trenutku incidenta učestvovali su u “Goldrush” reliju, prenose mediji. Ova revijalna vožnja kroz Ameriku startovala je u Bostonu 22. juna, a cilj je bio u Las Vegasu, proteklog vikenda.

Model Huracan Performante debitovao je na sajmu automobila u Ženevi 2017. Automobil za pogon koristi 5.2 litarski V10 motor sa 631 ks i 600 Nm obrtnog momenta. Iz stanja mirovanja do stotke mu je potrebno svega 2,9 s.

Početna cena ovog modela u SAD je 274.390 dolara.