Doktor, bolnica, pregled, pacijent, rak, kancer
Shutterstock, ilustracija
Doktor, bolnica, pregled, pacijent, rak, kancer

Shutterstock, ilustracija

Doktor, bolnica, pregled, pacijent, rak, kancer, Foto: Shutterstock, ilustracija

Mladić koji boluje od raka i trenutno se nalazi u fazi hemoterapije hrabro je podelio svoje teško iskustvo sa korisnicama društvene mreže navodeći kako je ovaj vid lečenja nešto najgore što se može zamisliti.

PROČITAJ JOŠ:

- Evo ovako. Hemoterapija je užas. Nešto najgore i najodvratnije što se može zamisliti. Smrt postaje lepa misao čak i posle samo jednog ciklusa od pet dana. Svako reaguje drugačije, a ja sam verovatno teže. Počinjem da mislim kako u paklu nema vatre, nego "samo" hemoterapije - napisao je mladić.

Doktor, bolnica, pregled, pacijent, rak, kancer

Shutterstock, ilustracija

Doktor, bolnica, pregled, pacijent, rak, kancer, Foto: Shutterstock, ilustracija

Uz veliki broj komentara koji su davali podršku mladiću našao se i onaj jedan koji je probao da mu saspe svoje "stručno" mišljenje u oči.

- Svaki četvrti pacijent umre od posledica hemoterapije. Samo u šest odsto slučajeva hemoterapija daje rezultate. Na rak pluća, debelog creva i nečeg trećeg, čega ne mogu da se setim, hemoterapija nema ama baš nikakvo dejstvo - napisao je ovaj internet "stručnjak".

Pokušaj ovog tviteraša da proda medicinsku mudrost naišao je na osudu velikog broja ljudi, te su korsinici ove društvene mreže bili jedinstveni u osuđivanju ovakvog komentara.

PREPORUČUJEMO:

- Kanalizacija ljudska. Ovakvi komenta(to)ri utiču negativno na već urusenu mentalnu snagu nekog ko se bori s ovom bolešću je za zatvor - bili su samo neki od komentara ispod objavljene prepiske.

Jedna od sumnji korisnika pomenute društvene mreže je da je ovaj mudrac sa tvitera "novi Miroljub Petrović" koji pokušava da navuče ljude na alternativno lečenje, na tinkture i ostale gadosti kojima se služio pomenuti nardilekar.

Pojedini korisnici ove društvene mreže povezali su neoprezni komentar jednog od korisnika i sa antivakcinaškim lobijem ističući kako neko sa ovakvim stavom može da zastupa i da se bori protiv vakcinacije dece.

Ovakav komentar "osobe" koja je zdrava može samo dodatno obesrhrabiti one koji nisu otpočeli svoju borbu i proces hemoterapije da to učine, već ih može podstaći da se predaju bez borbe i već unapred izgube bitku.

Upravo ovakav lobi sličan je onom koji prave "zagovornici neobavezne vakcinacije" vukući ljude u propast tvrdnjama da zdravlje mogu sačuvati lečeći se mimo zdravstvenih institucija i zdravstvenih propisa.