Misuri
screenshoot/Youtube
Misuri, Foto: screenshoot/Youtube

Incident, koji se dogodio nekoliko dana nakon što su u napadu u "Volmartu" u El Pasu ubijene 22 osobe, izazvao je paniku u prodavnici u Springfildu, u Misuriju.

Naoružani muškarac, identifikovan kao Dmitrij Andrejčenko, snimao se telefonom dok je ulazio u prodavnicu. Uhapšen je nakon što ga je zaustavio vatrogasac koji nije bio na dužnosti.

PROČITAJ JOŠ:

Tokom incidenta nije ispaljen ni jedan metak.

"Misuri štiti pravo ljudi da nose oružje, ali ne dozovljava pojedincima da se ponašaju na bezobziran i kriminalan način i ugrožavaju građane", saopštila je kancelarija okružnog tužioca, preneo je sinoć Glas Amerike.

Ako bude proglašen krivim po optužbi za terorističku pretnju, Andrejčenko bi mogao da bude osuđen na do četiri godine zatvora i novčanu kaznu do 10.000 dolara.

Andrejčenko je tužiocima kazao da je kupio oružje i pancir da bi se zaštitio posle nedavnih pucnjava i da je "želeo da vidi da li će "Volmart" poštovati drugi amandman, koji Amerikancima garantuje pravo na oružje.

Srbiju će zadesiti POSEBNO OPASNA meteorološka pojava! Zaštitite TELO, GLAVU I OČI!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 10.08.2019. 21:28 - 10.08.2019. 23:33 Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature, jer će sve do utorka, 13. avgusta, biti veoma toplo, s najvišim dnevnim temperaturama od 34 do 38 stepeni.

"Volmart" se u saopštenju zahvalio vlastima što su sprečile veći incident, a Andrejčenku je zabranio da ulazi u radnje te kompanije.

U Misuriju, od januara 2017. godine, osobama starijim od 19 godina nije potrebna dozvola za nošenje vatrenog oružja, što je slučaj još u oko 30 saveznih država.

BONUS VIDEO: