Isterivanje đavola egzorcizam
Profimedia
Jate Devi

Printscreen

Jate Devi , Foto: Printscreen

Jate Devi (25) iz Indije se poslednjih nekoliko meseci nije osećala dobro. Bila je stalno malaksala i neraspoložena, pa ju je suprug odveo u bolnicu. Međutim, kako lekari nisu mogli da pronađu uzrok za njeno loše stanje, rekli su joj da ide kući i odmara. Pošto se ona i narednih dana osećala loše, u celu priču su se uključili njeni roditelji i upropastili joj život.

Naime, oni su bili uvereni da su njihovu ćerku zaposeli zli duhovi, te su je odveli kod maga koji ju je najstrašnije mučio satima! Nesrećnu ženu je žigosao po telu, a užaren štap joj je gurao i u usta, zbog čega je Jate vrištala od bolova i izgubila svest.

Nakon što se probudila, Jate nije mogla da se pomeri, niti da govori, zbog čega su se njeni roditelji uspaničili i ponovo je odveli u bolnicu, gde su se lekari šokirali onim što vide.

Ubrzo je ustanovljeno da je Jate boluje od akutne psihoze, stanje koje može da se izleči za svega nekoliko meseci. Ipak, pre nego što lekari otpočnu sa psihoterapijom, prvo moraju da saniraju stravične povrede koje je Jate zadobila tokom egzorcizma.

"Srećom, njene rane će zaceliti i polako smo počeli da uvodimo terapiju koja će pomoći njenom mozgu da se vrati u normalu", rekao je psihijatar koji radi u bolnici.

Policija u Indiji ubrzo je uhapsila maga i njemu je određen pritvor.