Plaža
Printscreen/instagram
Plaža

Printscreen/instagram

Plaža, Foto: Printscreen/instagram

Nešto čudno se dogodilo na plaži u kalifornijskom zalivu. Nakon što su se probudili posle mračnog i olujnog nevremena, meštani su videli stotine penisa, tačnije riba u obliku penisa.

Stanovnik Dejvd Ford, koji voli da se šeta plažom Drejks, rekao je za Vajs:

- Nisam očekivao da ću videti tako bizarna stvorenja na zemlji. Nisam imao pojma šta bi mogli da budu, to je trajalo dva kilometra. Šetao sam još pola sata, a oni su bili razbacani svuda. Bilo je galebova koji su preplavili plažu i pojeli ih toliko da su jedva preživeli. Četvrtina penisa je izgledala kao da su još živi. Ostali su bili mrtvi; imali su miris mrtvog morskog stvorenja. 

Dejvid Ford želeo je da razreši misteriju penisa i slikao je ova stvorenja u obliku penisa, a nakon pretrage na internetu otkrio je da je reč o vrsti glista, nazvanoj masnim crvima, ili "penisom ribom".

 

Tada je Ford kontaktirao biologa Ivana Para, koji je jasno objasnio prirodu tih bića nalik penisima, šta su oni i zašto izgledaju poput penisa:

- Da, fizički oblik debelog crva nešto nam objašnjava. Debeli crv je savršeno oblikovan za život proveden pod zemljom. Unutar plaže ili blatnjaka, ukopa se u obliku slova "U" koji se proteže i do nekoliko metara, ali ne bude širi od samog crva. Prednji ulaz iskače poput malog peščanog dimnjaka. To se može videti tokom oseke.

Razlog zašto su debeli crvi završili na ovoj plaži nije poznat prema Paru, ali on je sugerisao da nedavna oluja i tih riba crva za peščanim staništima mogu imati neke veze sa ovom situacijom.

Ipak stvarno je čudno videti gomilu penisa na plaži.