Silovanje, dečak, seksualno uznemiravanje
Shutterstock
Silovanje, dečak, seksualno uznemiravanje

Shutterstock

Silovanje, dečak, seksualno uznemiravanje, Foto: Shutterstock

Ispod jastuka svog oca jedan Mare iz Srbije pronašao je crveno ogledalo, nož sa crvenom drškom, dugme i suve trave, sve to privezano crvenim končićem.

Uplašen, pitao je oca o čemu se radi, ali ovaj je odbio da govori. Nemajući kud, Mare je slikao zagonetni predmet i na Redditu pitao korisnike da li znaju čemu on služi.

- Veštičarenje, vradžbine, hvatač snova na balkanski način - nagađali su neki.

- Postoji verovanje da kada spavaš sa nožem ispod jastuka sečeš loše snove. Ako spavaš sa ogledalom, sanjaćeš svog budućeg partera. Za izbor crvenog i ovu slamu, ne znam - predložio je neko.

Većina je ipak ubeđivala Mareta da insistira da mu otac kaže o čemu se radi. On je to na kraju uradio i podelio novu, pomalo bizarnu priču.

- Rekao mi je da je proteklih nekoliko meseci imao ozbiljne probleme sa onim što on zove "bezrazložni strah". Za sve to vreme nije mogao da živi i radi kao normalna osoba, strahovi su ga svuda pratili. Rekao je da se to toliko pogoršalo, da više ni u prodavnicu nije mogao da ide. Nije znao čega se plaši, ali plašio se po ceo dan.

Pročitajte još:

 

- Preko nekoliko prijatelja pronašao je jednu ženu romskog porekla koja je rekla da može da mu pomogne. Nije je nazvao vešticom ili rekao bilo šta o veštičarenju, samo da ona "zna" šta da uradi. Rekli su mu da je veoma dobra i da sve radi besplatno, jer voli da pomaže ljudima. Pozvao ju je i dogovorili su sastanak.

Rekao mi je da mu je prvog puta rekla da sedne pored šporeta, a onda donela nož sa slike i kofu punu vode. Stavila je nož na njegovu glavu i počela da šapuće, a onda ga spustila od glave do stomaka, ruku i stopala, sve vreme ponavljajući tiho neke reči. Stavila je nož među njegove noge, a onda je kofu sa vodom spustila na šporet i kada je voda počela da isparava, rekla mom ocu da udiše paru. On je to učinio tri puta. Nakon što je sve bilo gotovo, rekla mu je da preskoči nož koji je stavila sada ispred njega.

Dala mu je četiri flaše vode. Jednu je napunila vodom iz kofe i uputila ga ode na raskršće i tu je prospe, te da se zaputi kući, ali nijednom ne okrene i ne pogleda unazad. Ostale tri flaše bili su ispunjene vodom, cvećem i biljkama i trebalo je da iz njih pije svakog jutra i noći, što je on i činio.

Sada dolazimo do "važnog" dela.

Sledeći put su se sreli juče, u našoj kući. Ona je donela taj isti nož i sve ponovila sa njim, ali je sada sa sobom donela kofu punu brašna. Držala je brašno u svojoj ruci, dok se šetala oko mog oca ponavljajući te neke mantre. Nakon svakog kruga gađala bi tim brašnom naša ulazna vrata i tako tri puta.

Rekla mu je da su njegovi strahovi veoma stari i da ne može samo "da ih otera". Zato je napravila predmet sa slike i rekla mom ocu da mu je to amajlija, da je stavi ispod jastuka i spava sa njom. Tek kada strahovi nestanu, može da se otarasi amajlije - ispričao je Mare.

Nakon što su mnogi primetili da njegov otac verovatno pati od anksioznosti, koje bi rešili lekovi ili neka druga vrsta terapije, Mare je rekao njegov otac nema poverenja u lekare i odbijao je da ide kod njih.

Međutim, posle ovoga, istakao je da će sigurno za njega potražiti lekara i ubediti ga nekako da poseti stručnjaka.