Porodilište
Tanjug/Dragan Kujundžić
Porodilište

Tanjug/Dragan Kujundžić

Porodilište, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

* Pravo je čudo što je žena uopšte preživela

* Bebica je potpuno zdrava

* Ona je jedna od 625 miliona beba koja je uspela da preživi abdominalnu trudnoću

U Sibiru je rođena beba kakva se rađa u jednom od 625 miliona slučajeva. Beba je začeta prirodnim putem, ali se nije razvijala u materici, već izvan nje. Bebu su nazvali Veronika. Ime koje znači “ona koja nosi pobedu”, što je u potpunosti zaslužila.

Majka (31) koja je želela da ostane anonimna, žena koja je kao izbeglica iz Ukrajine, pokrajine Donbas, završila u Sibiru, celu trudnoću nije otišla na pregled.

Pročitajte još:

 

Ipak, njena beba, jedna od 625 miliona beba uspela je da preživi abdominalnu trudnoću, u svom vodenjaku, van maternice. Do sada je, uz malenu Veroniku, zabeženo samo 12 takvih slučajeva na svetu.

Majka i otac malene Veronike odlučili su da se ona ne porodi u bolnici. Kako je trudnoća bila u redu, čekali su porod kod kuće.

U početku je sve teklo kako treba. Osećala je sve jače i češće kontrakcije, pripremala se na porod, a onda su kontrakcije naglo prestale. Tad su odlučili da požure u bolnicu gde ju je operisao tim od deset lekara. Operacija je bila složena i vrlo rizična. Ipak, njih dve su pobedile.

Bonus video

Horder na Zvezdari