apokalipsa
PrintscreenYoutube
apokalipsa

PrintscreenYoutube

apokalipsa, Foto: PrintscreenYoutube

Otac Jefrem iz Arizone naš svet napustio je prošle godine. Iako nije bio bolestan, nekoliko meseci pred odlazak najavio je svoju smrt. Čuveni monah iz Arizone ceo život je radio u Američkoj arhiepiskopiji Carigradske patrijaršije.

Jefrem je rođen kao Joanis Moraitis 1928. godine u gradu Volosu u Grčkoj. Sedamdesetih godina je otputovao u Ameriku, gde je vredno radio na osnivanju pravoslavnih manastira.

Pravoslavni svet veruje da je otac Jefrem bio obdaren proročkim darom. Ne samo što je predvideo svoju smrt, već je video i dolazak koronavirusa kao i neke stvari pre njega.

Najavio je pobedu Donalda Trampa, rat u Siriji i cunami u Japanu pre nekoliko godina.

Za 2020. je, dakle nekoliko meseci posle svoje smrti najavio da "nikom dobro neće doneti".

Otac Jefrem

Printscreen/Youtube

Otac Jefrem, Foto: Printscreen/Youtube

- U prva dva meseca godine počeće rat kakav svet još nije video! Goreće gradovi, a da neće biti vatre. Ljudi će padati na ulici kao pokošeni, lekari neće znati kako da im pomognu. Tela nastradalih neće imati ko da sahrani. Staće ceo svet, a da niko neće videti neprijatelja - opisao je detaljno Efraim sve ono što smo ove godine doživeli, a da za života nije ni video početak epidemije u Vuhanu.

Jefrem je paralelno sa ovom pošasti, najavio i raskol u pravoslavnom svetu, kao i nemire na tlu Sjedinjenih Američkih Država, koji su upravo u toku!

Na kraju, pred samu smrt se vratio na "neprijatelja", odnosno koronavirus.

- Čovek će misliti da je pobedio neprijatelja, a on će se brže nego što mislimo vratiti! I biće još brutalniji u nameri da nas sve satre. Moramo mu se odupreti - rekao je otac Jefrem.