Kraljica pčela: Sara Mapeli
Jutjub printskrin
Kraljica pčela: Sara Mapeli

Jutjub printskrin

Kraljica pčela: Sara Mapeli, Foto: Jutjub printskrin

Ljudi se pčelarstvom bave od davnina. Ljubav prema pčelama prevazilazi sve teškoće koje sa sobom nosi ovaj posao. Pčele znaju da se naljute ako se osete ugroženim, tada napadaju i bodu. Pčelari i drugi ljubitelji pčela neretko trpe ubode koji nisu baš prijatni, a mogu biti čak i veoma opasni.

Ovom prilikom vam donosimo dve smešne video priče iz kojih možete naslutiti koliko je pčelarstvo zanimljiv i dinamičan posao, a pre svega koliko ljubavi kruži ovo ovih malenih vrednica.

Obe priče su iz naših krajeva, a koja je po vama smešnija i zanimljivija procenite sami.

Pčelar i poštar

U prvoj priči poslušajte svedočenje jednog pčelara o njegovoj avanturi sa selidbe pčelinjih društava. Stariji čovek koji očigledno živi na selu, priča kako je sa prijateljem nakon što je popio flašu rakije krenuo da preseli svoje pčele sa jednog mesta na drugo. Prilikom transporta došlo je do jednog nemilog događaja koji im se zauvek urezao u pamćenje. Naime, nepažnjom se jedna od košnica otvorila i tada je nastala opšta pometnja. Ko se ikada bavio pčelarstvom zna koliko je ovo opasno. U čitavoj zavrzlami na svoju ličnu nesreću odnekud se pojavio lokalni poštar na motoru i uleteo u oblak pčela.

Šta se posle toga desilo poslušajte u ovom zanimljivom, zabavnom svedočenju:

Pop osveštava pčele

Druga priča nam dolazi iz Bosne i Hercegovine, i reč je o popu koji je osveštavao košnice, verovatno zarad dobrog zdravlja pčelinjih društava i boljeg prinosa. Pčelama se ovaj obred nije baš svideo pa su rešile da nateraju popa da malo “skrati”.

Skrivena kamera sa pčelama:

Brazilci imaju zaista bolestan smisao za humor. Na video snimku pogledajte skrivenu kameru koja počinje kada čovek u pčelarskom odelu u lift unese kutije sa „pčelama“. U liftu se kao što možete i pretpostaviti već nalazi „žrtva“ koja i ne sluti da će u narednim minutima osetiti neopisiv strah.

Iz kutija se čuje zujanje a kada jednom kutije popadaju iz ruku „nespretnog“ pčelara počinje pakao.

Bonus video