Kajakaš
Print Screen
Kajakaš

Print Screen

Foto: Print Screen

Utopio se samo nekoliko sati nakon što se odvažio na plovidbu kajakom uzburkanim vodama na obalama Novog Južnog Velsa u Australiji.

U 17.45 sati u subotu podelio je 10-minutni video snimak iz svoga kajaka dok je pokušavao loviti ribu, ali taj posao mu je otežavalo valovito more. Na snimku se čini da je nosio prsluk za spašavanje. Objasnio je kako je proverio vremensku prognozu te je zbog toga kasnije krenuo na put.

Manje od sat vremena kasnije, Vorti se opet spojio na Fejsbuku i uživo objašnjavao da olujni vjetrovi bacaju njegov kajak levo-desno te da jedva uspeva da vesla.

Vetar je bio toliko jak da se njegov glas jedva mogao čuti u četvorominutnom videu, ali se moglo čuti kako raspravlja sam sa sobom kojim smerom mu je najsigurnije da krene prema obali.

U nedelju je policija Novog Južnog Velsa u saopštenju za medije izvestila da je 43-godišnjak pronađen mrtav na plaži Long, te da se veruje da se utopio.

"Žao mi je što si se izgubio i što te nisam mogao pronaći. Uvek si se trudio da pomažeš drugima, uvek ćemo te voleti, samo su neke od poruka u komentarima", piše u jednom od komentara.