BUDUĆNOST UBIJA SAŽALJENJE Kad ti umre neko drag, iz kola mu odaj počast i PALI!

Novi način sahranjivanja zaživeo u Japanu.

Sanduk kovčeg sahrana
Foto: Profimedia

Jedno pogrebno preduzeće u Japanu nudi "drive-in" uslugu za ljude koji bi da odaju počast pokojniku, ali su u stisci s vremenom.

Mlada na svadbi malo više popila, PREBILA mladoženju, babu i kumove, pa uradila jednu LUDAČKU stvar

Kako piše Japan Times, firma "Kankon Sousai Aichi" otvorila je vrata za javnost u Uedi, u provinciji Nagano. Gosti mogu vozilom da priđu izlogu gde je izložen kovčeg, upišu se u knjigu ožalošćenih preko ekrana osetljivog na dodir, i kako je običaj, ostave uplatu porodici preminulog u znak saučešća.

Takođe, postoji elektronska usluga prodaje tamjana, ako užurbani ožalošćeni želi da se u njegovo ime uputi i molitva.

Muškarac je sipao gorivo i zaboravio da izvadi crevo iz rezervoara, nastao je HAOS, pa su svi IZBEZUMLJENO stajali i gledali

U zemlji starosnog profila kakav ima Japan, industrija pogrebnih preduzeća je u porastu, a sve je veća i potražnja za efikasnijim pogrebnim uslugama.

Masao Ogivara iz ove kompanije je rekao da je njihova nova usluga namenjena licima ograničene pokretljivosti, što zbog invaliditeta što zbog godina, piše JT.

Evo kakav MAJMUN moraš da budeš, pa da udariš DEVOJČICU pesnicom u lice!

"Ja se ovim poslom već dugo bavim, i dobro znam koliko je teško starijim osobama u invalidskim kolicima da se pojave na sahrani", rekao je Ogivara koji tvrdi da se ovom uslugom "smanjuje vreme neophodno da bi se prisustvovalo sahrani“.

Pošto se sahrane u Japanu obično održavaju oko podne, poslovni čovek na pauzi za ručak može samo nakratko da izađe iz kancelarije i nema vremena da juri kući da se presvlači, a potom da trči na groblje.

Kompanije se u Japanu bore za svoj deo kolača pogrebne ekonomije, čiji je promet prema podacima Instituta Jano u vrednosti od oko 10 milijardi evra. Shodno tome, poslednjih desetak godina ima sve više kompanija koje praktikuju bizarne načine sahranjivanja i odavanja počasti pokojniku.

PROČITAJTE ŠTA SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE.

Najnovije - Alo.rs