Dečak
Printscreen/facebook
Dečak

Printscreen/facebook

Dečak, Foto: Printscreen/facebook

Ovaj dečačić rođen je u Brajtonu u Velikoj Britaniji, i to sa sindromom Traher-Kolins. U pitanju je redak sindrom koji utiče na razvoj kostiju i tkiva lica, i često rezultuje fizičkim deformitetima.

Karli Heriot (31), mama ovog malog heroja, rodila je Luisa februara 2015. godine. Do samog porođaja nije znala da joj dete boluje od bilo čega, a kamoli od ovako retkog sindroma.

Pročitajte još:

 

Kako kaže, odmah nakon porođaja, bebu su odneli iz sobe, uz komentar "Nešto nije u redu sa detetom".

Nesrećna Karli posle toga je provela 24 sata u totalnom neznanju, nemajući predstavu šta se dešava sa njenim sinom.

- Trudnoća je protekla kao po loju i nije bilo nikakvih nagoveštaja da bilo šta nije u redu. A onda, na porođaju, glavna sestra je prokomentarisala da je lice mog sina "malo čudno" i odnela ga - kaže Karli.

Kada su joj sina vratili, objasnili su joj i od čega boluje.

- Bila sam uplašena, ljuta, besna, zbunjena. A onda sam ga uzela u ruke i odmah se stvorila ta veza među nama. Shvatila sam da sam mu ja majka i da je moja uloga da ga štitim i tako je i dan danas -kaže Karli.

Ona danas vodi blog o životu sa ovim retkim sindromom. Luis je na svet došao sa mnogo poremećaja. Mora da diše kroz cevčice, uši su mu deformisane i nema srednje uho, a deo problema sa sluhom moći će da sredi tek posle devete godine, kada mu kosti lobanje ojačaju.

Ipak, Luis i njegova mama trude se da žive što je moguće normalnije. I ne samo to, Luis je uspeo da bude i model za jedan poznati brend. Sve je počelo slučajno, kada je Karli na svoj blog okačila sliku sa sinom u majici popularnog brenda. Slika je našla put do brenda koji ga je unajmio za brend ambasadora.

I ne samo to, pokrenuli su i akciju prikupljanja novčane pomoći za porodicu dečaka, jer ga gomila teških i skupih operacija tek čeka. Karli na blogu piše da se susreće sa komentarima ljudi koji nikako nisu primereni.

- Dešava mi se da mi dobace da mi je dete čudovište i da mi stranci mrtvi hladni prilaze i pitaju šta mi nije u redu sa detetom. U početku me je to pogađalo, sad sam naučila da blokiram sve te komentare. Jedini cilj mi je da Luisu bude dobro i da živi u što je većoj meri moguće kao sasvim prosečan dečak - kaže ona.