Trudnica Trudnoća Ultrazvuk
Shutterstock

 

Trudnica Trudnoća Ultrazvuk

Shutterstock

Ultrazvuk, Foto: Shutterstock

Mladi par sa severoistoka Engleske radovao se prinovi, dok lekarski pregled u 12. nedelji “trudnoće” nije otkrio da je “beba” u stvari maligna masa.

Grejs Bejker Paden (23) i Džo Kauling (28) već su smišljali ime za dete i obavestili roditelje koji su jedva čekali da dobiju unuče. Prethodnih pet testova na trudnoću su bili pozitivni, pojavila se i jutarnja mučnina, ali mala izbočina na stomaku nije bila ono čemu su se nadali.

Pročitajte još:

- To je bio ogroman šok. Od planiranja uzbudljive budućnosti uz porodicu, odjednom sam saznala da mi je život u opasnosti. Samo sam htela da mi odmah izvade tu odvratnu masu – kaže devojka.

Par je u početku bio iznenađen “trudnoćom” jer je Grejs koristila kontraceptivne pilule, ali je rezultate potvrdio lekar opšte prakse.

U desetoj nedelji primetila je tačkice krvi i u strahu od pobačaja posetila doktora, koji je posle ultrazvuka potvrdio da vesti nisu dobre.

Nova pravila šokirala roditelje: Ili vakcinišite decu ili ih ispišite iz škole!

AUTOR: Tanjug/D.S. DATUM I VREME: 07.09.2019. 07:57 Neverovatno! škola, đaci, Foto: Alo!/Dejan Briza Izuzeća od vakcinacije zbog religijskih uverenja u saveznoj američkoj državi Njujork više nisu moguća, pa 26.000 dece i roditelja čeka izbor - vakcinacija ili ispisivanje iz škole, piše "Njujork tajms".

- Nije bilo ničega u obliku bebe. Izgledalo je kao hrpa grožđa. Babica je rekla da izgleda kao “molarna trudnoća” - prepričava užasne trenutke Džo.

Ovaj poremećaj nastaje u jednom od 600 slučajeva kada neoplođena jajna ćelija uđe u matericu. Stvara se masa zvana “hidatiformna mola“ koja ima malu šansu (oko 1 procenat) da bude maligna, što se ovaj put desilo. Takođe izaziva mučninu i pojačano lučenje hormona od kog telo “imitira” trudnoću.

POHLEPNA MLADA POSVAĐALA SRBIJU! Za ljude koji nisu dolazili na svadbu imala sramotan zahtev! Naredbu bez blama objavila na društvenim mrežama!

Masa je uklonjena u roku od dva dana posle čega je Grejs bila na hemoterapiji, prvo šest meseci, pa posle dodatna dva. Krajem decembra prošle godine testovi su bili negativni na rak, ali je neko vreme nastavila sa manje invazivnom terapijom iz predostrožnosti. Šanse da stvarno zatrudni posle ove drame spale su na oko 15 procenata.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!