Urin
screenshoot/Twitter
Urin, Foto: screenshoot/Twitter

Njihovo objašnjenje je da urin sadrži sastojke koje telo može da reapsorbuje kako bi poboljšalo sposobnost za borbu protiv bolesti i uzrokovalo druge učinke detoksikacije.

Međutim, njihove tvrdnje naišle su na kritike stručnjaka koji tvrde da nema naučnih dokaza zbog kojih bi bilo ko trebao da pije urin. Sa druge strane, moglo bi biti i štetno.

Džulija Silaman (26) tvrdi da joj je trljanje urina o lice izlečilo akne, nakon što joj dobila preporuku od jednog blogera. Osim toga, tvrdi i da je izgubila desetak kilograma i da joj se probava poboljšala otkako se "leči urinom".

Slikarka iz Merilenda kaže kako joj je lice bilo gotovo uništeno, ali nije mogla da ode kod dermatologa. Tada je upoznala Krisa.

- Sećam se kako je izgledao zdravo i koliko su mu oči bile čiste. Rekao mi je da isprobam terapiju urinom za kožu - rekla je ona.

Džulija je rekla kako joj se to nije zgadilo i da je bila zainteresovana. Vrlo brzo počela je s "terapijom", a kaže kako joj je, nakon što je počela da posti, urin izgubio ukus. 

- Počeo je da ima ukus kao kokosova voda. Imam više energije i osećam se više povezana s prirodom. To mi je promenilo život, osećam se kao drugačija osoba - rekla je ona i dodala kako će terapiju koristiti do kraja života.

Međutim, u praksi nije urađeno nijedno istraživanje, ali stručnjaci za bubrege upozorili su da prekomerna konzumacija urina može dovesti do teških posledica, kao kod prekida rada bubrega.

Profesor Henri Vu, urolog i hirurg sa Univerziteta u Sidneyju, rekao je da "nema apsolutno nikakvih naučnih dokaza koji sugerišu da terapija urinom ima bilo kakvu terapeutsku vrednost".

Komentari (4)

ana

12.09.2018 12:17

da,bas je pomaze,bas je lepa,STRASNO!!!! POREMEVENOG UMA.

zaza

12.09.2018 14:13

@ana - ova se vidi da nije normalna,strasno!!!!

Sanjica

12.09.2018 15:40

O ovome sam čitala pre 25-30 godina u Trećem oku,mnogi to rade.Nije ona otkrila toplu vodu

LEA

12.09.2018 17:29

Bila sam jako mala kada sam imala tezak oblik zapaljenja pluca.Secam se da sam pila urin od moje mladje sestre i da su govorili da je to dobra terapija ali urin mora biti od deteta.Da li mi je to pomoglo ne znam ali se jos uvek secam tog odvratnog ukusa.Covek zbog zdravlja sve proba ovo je bar besplatno.