Penzioneri
Alo!/Vladimir Marković
Penzioneri

Alo!/Vladimir Marković

Penzioneri, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Naime, sumnja se da su osumnjičene tokom 2018. godine, ponekad pojedinačno, sve četiri zajedno ili u raznim kombinacijama, na području Zagreba počinile 18 kaznenih dela prevara na štetu građana starije životne dobi. Među žrtvama prevarantkinja bile su 15 starica u dobi od 72 do 87 godina, i tri muškarca starosti 73, 77 i 83 godine.

Avion, JAT, Jatov avion

Profimedia

Osumnjičene su nazivale oštećene, predstavljale se kao zaposlene u banci i u razgovoru ih uveravale kako moraju hitno da zamene novčanice, bilo da se radilo o novcu koje poseduju u stanu ili novcu koji imaju na bankovnim računima ili štednjama.

To su opravdavale time da su se pojavile falsifikovane novčanice pa ih je potrebno zameniti ili da novčanicama s određenim serijskim brojevima ističe rok trajanja te uskoro više neće vredeti.

PROČITAJ JOŠ:

Žrtve lažnih bankarki poverovale su u tu priču i predavale im novac, najčešće na adresi stanovanja, dok su neke od oštećenih osoba donosile novac na adrese koje su im osumnjičene navodile.

Račun

screenshoot

Ukupna materijalna šteta iznosi preko 2 miliona kuna, navodi se u saopštenju Policijske uprave zagrebačke.

Nakon okončanja istrage, tri su osumnjičene osobe predane pritvorskom nadzorniku. Četvrta osumnjičena osoba trenutno je nedostupna te će nakon hapšenja biti predana pritvorskom nadzorniku, ističe se u saopštenju.