Milan Gale Muškatirović
Foto: Alo/ Vladimir Marković
Milan Gale Muškatirović

Foto: Alo/ Vladimir Marković

Bazen, Foto: Foto: Alo/ Vladimir Marković

Jedna žena podelila je na Fejsbuku svoje iskustvo koje govori u prilog tome da ne treba da poverujemo svemu što vidimo na ekranu.

Kada je stigla na bazen, Džen je posmatrala mladu mamu i njenu ćerku koje su se pojavile u divnim kupaćim kostimima sa istim dezenom. Devojčica je strpljivo čekala dok je njena mama nekoliko minuta čačkala telefon, pre nego što je nastavila da raspakuje igračke za vodu i kremu za sunčanje na peškire.

Kada je pronašla pravi ugao, sa dobrim osvetljenjem, mama je izvadila tronogo postolje i napravila nekoliko selfija sa svojim detetom. Džen kaže da je devojčica onda pitala da li bi mogle da uđu u bazen, ali joj je rečeno da sačeka, dok je njena majka pozirala ispred bazena, potom ušla u vodu, pa izašla iz nje, radeći sve to sa širokim, uvežbanim osmehom.

PROČITAJ JOŠ:

Mama je potom devojčici rekla da može da se igra, dok je ona telefonirala, i devojčica je plivala u bazenu nekoliko minuta, pitajući više puta: "Mama, hoćeš li i ti ući u vodu sa mnom, molim te?"

- Mama je bacila pogled ka ćerki, ali nije prestajala da telefonira - napisala je Džen. - Posle deset minuta, mama je završila razgovor, pokušila kremu za sunčanje, koju nije ni koristila, igračke za vodu koje vodu nisu ni pipnule, a onda su ona i njena ćerka napustile bazen. Sedela sam tamo i mislila o tome što sam videla. Zamislila sam fotografije koje je napravila, savršeno editovane i postovane na društvene mreže uz kepšn "Vreme za bazen sa mojom devojčicom!"

Džen je potom zamislila drugu mamu, kod kuće, u neredu, umornu jer je provela dan kuvajući, čisteći i igrajući se sa svojom decom.

- Ako bi ona pogledala tu fotografiju verovatno bi poredila sebe sa mamom na bazenu. I osećala bi se promašeno! Uh! Ne bi znala da je način na koji je ona provela dan mnogo bolji, u Božijim očima, i u očima njene dece!

- Ono što vidimo na društvenim mrežama nije uvek stvarno! Ponekad, ili često, sve je namešteno. Mame, nemojte da se poredite! Vi ste neverovatne i najbolje je to što ste STVARNE! Vaša prljava majica i neuredna kuća i vaša srećna deca su stvarni, i dokaz su da sve radite kako treba - poručila je Džen na kraju svog teksta.

BONUS VIDEO: