Šalter, pošta
Alo! / Dejan Briza
Šalter, pošta

Alo! / Dejan Briza

Šalter, pošta, Foto: Alo! / Dejan Briza

"Kad sam bila mala i kada bi me neko pozvao, osećala sam se kao da sam nešto zgrešila jer mi se ime Dušanka nikako nije sviđalo, bilo mi je grubo. Nadimak mi je bio Dušica, ali nije me svako tako zvao, pa sam svojim roditeljima rekla da ću promeniti svoje ime čim napunim 18 godina", priča Matičićeva.

PROČITAJ JOŠ:

Promena imena ipak je došla nešto kasnije jer je tokom rata nije bilo ugodno da se zove Dušanka pa je tada odlučila da će se zvati onako kako zajednički odluče ona, suprug i njihovo dvoje dece. Na papir su napisali nekoliko imena i dogovor je bio da će se zvati imenom koje se bude nalazilo na sva četiri papira.

PREPORUČUJEMO:

- Svi smo na papiru imali ime Maja i suprug mi je u šali rekao da baš i izgledam kao Maja - kaže bivša Dušanka, dodajući da su se i kolege na poslu, ali i svi njeni prijatelji, brzo navikli na njeno novo ime.

Među Osječanima koji su svoja imena menjali za vreme rata rata ili nakon njega jer su smatrali kako će im prezime doneti probleme na poslu ili u javom životu je i neki Lazo, koji se već godinama zove Mirko, navodi Glas Slavonije. Jedan meštanin iz okoline Osijeka samo dodao slovo svome prezimenu pa se sad ne preziva Knez, nego Kinez.