Posao, stres, rad, bznis, svađa, otkaz
Shutterstock, ilustracija
Posao, stres, rad, bznis, svađa, otkaz

Shutterstock, ilustracija

Posao, stres, rad, bznis, svađa, otkaz, Foto: Shutterstock, ilustracija

- Moja prijateljica je radila u kompaniji za montažu i uređivanje videa. Radnica iz odeljenja za finansije otišla je na dug medeni mesec pa je morala nekog drugog iz firme da nauči osnove kako bi neko mogao da vodi brigu o njenom poslu dok je nema. Kako je šef stalno visio oko asistenta, mislio je da je to sav posao koji spomenuta žena inače radi. Kada se vratila s medenog mjeseca, ponuđeno joj je da prihvati 20 posto manju platu ili će je inače zameniti asistentom. Ona se na to nasmejala i našla drugi posao s diplomom koju ima, a asistent je došao na njeno mesto, gde je trebao da vodi brigu o svemu. Kompanija je propala nakon godinu dana - ispričala je jedna korisnica.

Incest

Facebook printscreen

- Neko je u firmi u kojoj radim stalno krao stvari s tuđih stolova. To je počelo da mi ide na živce pa sam postavila kameru na nečijem stolu (sa dozvolom, naravno), da vidimo ko to radi. Ispostavilo se da je bila reč o vlasniku kompanije - prisetila se druga korisnica.

Bilo je i ekstremnih slučajeva, poput momka koji je koristio firimno vozilo za potrebe pljačke.

PROČITAJ JOŠ:

- Jedan tip s posla je uzeo firmin kombi da opljačka banku. Bio je uhapšen, a pet godina nakon što je radio na drugom mestu, ponovo je dobio posao kod nas - ispričao je treći korisnik.

- Na bivšem radnom mestu u jednoj logističkoj kompaniji, moja šefica, direktorka sektora operacija, nije imala ni diplomu srednje škole, a pozicija na kojoj je bila zahtevala je fakultetsku diplomu. Lagala je u svom CV-u kako bi dobila posao - ispričala je anonimna devojka.