letovanje, more, plaža, deca
Shutterstock
letovanje, more, plaža, deca

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Dečak iz Australije, čije ime nije saopšteno zbog zaštite privatnosti, dao je intervju za lokalne medije povodom nesvakidašnjeg incidenta ili bolje rečeno ludosti.

Nakon što se posvađao sa majkom i ukrao kreditnu karticu, pokušao je dva puta u dve različite aviokompanije da obezbedi kartu iz Sidneja do Balija, ali su mu u obe kompanije tražili pismo odobrenja roditelja, pošto je maloletan, prenosi "ABC News".

Kada su roditelji saznali za njegovu nameru da je hteo da otputuje na Bali, alarmirali su federalnu policiju da mu hitno zabrane tako nešto, ali su zakasnili... Dečak nije odustao od svoje ideje. Nedugo zatim, rezervisao je kartu preko još jedne aviokompanije koja mu nije tražila odobranje roditelja da bi odleteo na indonežansko ostrvo.

- Kada su mi rekli da mi ne treba odobrenje, odmah sam se spakovao, odleteo iz Sidneja za Pert, a onda uhvatio avion za Bali. Kada sam stigao, carinici su mi tražili pasoš i pitali me jesam li sam. Rekao sam da moja mama živi na Baliju i da me čeka ispred aerodroma. Udarili su mi pečat i pustili me - rekao je dečak.

Inače, momak je već letovao na Baliju sa roditeljima, ali nikad nije bio sam. Rezervisao je hotel kreditnom karticom svojih roditelja, a na recepciji je rekao da njegova starija sestra takođe treba da odsedne sa njim u hotelu u šta su mu poverovali.

Kada se adaptira, dečak je iznajmio skupocen motor preko rent-a-bajka, posećivao je luksuzne restorane, obilazio velelepne plaže... Čak je, kako je rekao lokalnim medijima, pio pivo na plaži koje mu niko nije zabranio iako je maloletan.

Roditelji su za to vreme danima bili na vezi sa policijom, pokušavali su da stupe u kontakt sa aviokompanijom kojom je momak došao na Bali, a nebrojano puta su ga zvali na mobilni.

Dečak je isključio telefon i nije se javljao, ali ga je posle nekoliko dana odao "post" na društvenim mrežama gde je snimio samog sebe kako uživa na bazenu.

Odmah je alarmirana federalna policija koja je na osnovu signala iz telefona otkrila lokaciju na kojoj se mladi Australijanac nalazi. Stupili su u kontakt sa policijom na Baliju koja je nedugo potom našla dečaka zaključanog u hotelskoj sobi i deportovala ga nazad u Australiju.

Njegova majka, koju su novinari oslovili imenom Ema, rekla je da je njen sin od rođenja bio drzak, ali ni slutila nije da će "zapucati" za Bali.

- Oduvek je bio tvrdoglav i voleo da se svađa. Jednostavno ne voli kad mu neko kaže "ne". Do te mere da je čak otišao u Indoneziju - rekla je šokirana majka.

Dečak je sada sa svojim roditeljima u Sidneju. Obećao im je da nikad više neće posegnuti za sličnim avanturama.