Zatvor
shutterstock
Zatvor

shutterstock

Zatvor, Foto: shutterstock

U jednom zatvoru u Nemačkoj jedan čuvar zatvora pripravnik napravio je baš popriličnu štetu državi Nemačkoj samo sa jednom fotografijom koju je prosledio preko svog mobilnog telefona.

Država Nemačka odnono zatvor, je zbog nešpažnje čuvara zatvora, morala promene 600 brava nakon što je novi čuvar, pripravnik, drugarima na Vacapu poslao fotografiju priveskasa ključevima.

Željan da se pohvali drugarima o novom poslu, čuvar je fotografisao ključeve zatvora Heidering kod Berlina, i poslao to u čet grupu.

Nažalost, nije razmišljao da kriminalci samo na osnovu fotografije mogu da izrade kopije ključeva i da ih doture zatvorenicima prilikom posete.

Iz straha da se može dogoditi masovno bekstvo oko 650 zatvorenika, u zatvoru su brže bolje krenuli da menjaju brave, što je, kako pišu mediji, koštalo oko 50.000 evra.

Čuvar je priznao da je fotografisao ćeliju i ključeve, te su o svemu ubrzo obavešteni nadležni, prenose nemački mediji.

Zbog ovog nesmotrenog poteza, čak 20 zatvorskih čuvara je radilo danonoćno, kako bi u kratkom roku sve brave u zatvoru bile zamenjene.

Zvaničnici su saopštili da su stari ključevi uništeni. Sebastijan Bruks, portparol Ministarstva pravde, rekao je da su zamenjene brave na vratima svake ćelije i hodnika.

"Gospodinu je odmah zabranjen ulazak u ustanovu, a njegovo stažiranje je obustavljeno" saopštio je Bruks.

On je naglasio i da bi račun za promenu brava mogao da bude ispostavljen "zbunjenom pripravniku".