Kineski nosač aviona
Printscreen/Youtube
kina, peking

Profimedia.rs

kina, peking, Foto: Profimedia.rs

Kina je održala dve vojne vežbe u Bohajskom moru i Bohajskom moreuzu, jednu od 7 do 13 sati u subotu, a drugu od 02:30 do 12:00 u nedelju, prema obaveštenju koje je izdala mornarica.

U napomenama je naveden niz koordinata i zatraženo je od brodova da ne ulaze u široko pomorsko područje jugozapadno od Dalijana, provincije Liaoning u severoistočnoj Kini i severozapadno od Jantaija, provincije Šandong u istočnoj Kini.

Pročitajte još:

 

Kineski korisnici društvenih mreža počeli su da izveštavaju o NLO-ima rano ujutro u nedelju. Oni su objavili fotografije i video snimke na Sina Veibo, društvenim mrežama u Kini i tvrde da su videli svetleći leteći objekat na nebu oko 4:00 u nedelju. Izveštaji su stigli iz provincije Šandong, istočne Kine, provincije Šanki u severnoj Kini, provincije Hebej u severnoj Kini i provincije Henan u središnjoj Kini.

Neki korisnici društvenih mreža kažu da ovo nije prvi put da su primetili takav objekat na nebu.

Američki piloti uočili NLO

Printscreen: Youtube

 

Iako su neki od njih spekulisali da bi NLO mogao biti povezan sa vojnim vežbama u Bohajskom moru, kao što je testiranje balističkih raketa podmornica, objekti ostaju misterija. Nijedno službeno objašnjenje nije dato na konferenciji za štampu.

Druga vojna vežba zakazana je za nedelju i utorak u Južnom kineskom moru, prema posebnom obaveštenju o zabrani navigacije koju je u petak izdala Uprava za pomorsku bezbednost Kine. Suština vežbi ostaje nepoznata.