Bolnica
screenshoot/Facebook
Bolnica

screenshoot/Facebook

Bolnica, Foto: screenshoot/Facebook

Odlučili su zajedno da popiju koktel lekova, nakon čega je on preminuo. Međutim, lekari su uspeli da spasu Mejvis, a čim se oporavila - optužena je za ubistvo svog supruga.

Njena ćerka Džoj Muns, uspela je da se izbori za majčinu slobodu na suđenju koje je trajalo dve nedelje. Izrevoltirana celom situacijom, ona je podelila na Fejsbuku poslednju fotografiju njenih roditelja, dok su ležali jedno pored drugog u bolničkim krevetima.

PROČITAJ JOŠ:

- Da li vam moja 80-godišnja majka izgleda kao ubica? Ova fotografija mi slama srce, ali sam odlučila da je objavim kako bih podigla svest o patnji koje porodice prolaze gledajući svoje najbliže u mukama. Mama je optužena za ubistvo zato što je želela da se ubije zajedno sa svojim mužem koji je bio na samrti u strašnim bolovima. Zbog toga je bila u zatvoru 30 sati i prošla je suđenje. Na sreću, sudija je bio razuman čovek i oslobodio ju je optužbi - napisala je Džoj.

Porodica tvrdi da je policija maltretirala Mejvis u zatvoru, a njen sin Kevin kaže da mu je načelnik rekao kako će od njegove mame "napraviti primer".

Mejvis je na sudu rekla da je na dan kad su popili smrtonosni koktel njen suprug zbog bolova "jaukao kao ranjena životinja" i da su se onda dogovorili da će sve završiti.

- Molio me da mu pomognem da umre i dao mi je tačna uputstva kako da to uradim. Rekla sam mu da ako je stvarno odlučio da tako ode, idem i ja s njim. Moj život je ništa bez njega i uopšte me nije bilo briga da li ću i dalje živeti. Da me Denis danas opet isto zamoli, sve bih isto uradila. Želela sam da budem sa svojim suprugom - ispričala je.

BONUS VIDEO: