Kejtin
Instagram
Kejtin

Instagram

Kejtin, Foto: Instagram

Kejtlin Horoks (19) iz Severne Irske skoro je umrla zbog rigidne dijete, kojoj se podvrgla nakon što su joj se rugali zbog izgleda. Za manje od šest meseci smršala je skoro 60 kilograma i završila u bolnici usled hipofosfatemije (snižen nivo fosfora u krvi).

Medved

screenshoot/Youtube

Na proslavi uoči Božića, rođak porodice Horoks uvredio je tinejdžerku rekavši da je ogromna i debela. Od tada je 19-godišnjakinja odlučila da krene na rigoroznu dijetu kako bi što pre smršala, prenosi "Dejli mejl".

- Stvarno su me povredile njegove reči. Ležala sam oko četiri sata i plakala, pokušavajući da spavam. Onda sam odlučila da ću dati sve od sebe kako bih izgubila kilažu - rekla je Kejtlin.

Usled što su primetili da devojka rapidno gubi kilažu, stizale su joj brojne pohvale rodbine i prijatelja, a nije obraćala pažnju na činjenicu da joj je zdravlje ugroženo.

Umesto potrebnih 1.500 kalorija dnevno, devojka je unosila 700. Nekoliko meseci kasnije, kad bi se desilo da unese više od toga, njeno telo uopšte ne bi apsorbovalo hranu i odmah bi dobijala nagon za povraćanjem.

Jednog dana je završila u bolnici zbog hipofosfatemije, što je bilo i uzrok čestog povraćanja.

Polomljena ruka Vršnjačko nasilje

Profimedia

- Nisam razmišljala o negativnim posledicama. Samo sam upropastila zdravlje - priznala je kasnije devojka.

Kejtlin je, osim toga, postala i anemična, a patila je i od bulimije.

- Majka me nikada nije videla u lošijem izdanju. Prošla je rukom kroz moju kosu koja je počela da opada - rekla je devojka.

Pročitajte još:

Lekari su upozorili tinejdžerku da će, ako ukoliko ne bude imala izbalansiranu ishranu, živeti samo nekoliko meseci.

Kejtlin je pre bolesti na Instagramu imala 13.000 pratilaca. Dobijala je stotine zadivljujućih komentara, svi su hvalili njen brzii gubitak težine, ne znajući koliko je to opasno po njeno zdravlje.

Barbika

Printscreen/Youtube