"OTEĆEMO VAM ĆERKE, NEĆETE SE VRATITI" Albanija snimila video o turizmu u njihovoj zemlji i niko ne može da veruje da su OVO URADILI (VIDEO)

Albanska nacionalna turistička kampanja izazvala je čuđenje na društvenim mrežama.

Turizam u Albaniji
Turizam u Albaniji, Foto: screenshoot/Youtube

Slogan albanske turističke zajednice "Be taken by Albania" mnoge je zbunio jer su odmah u njemu prepoznali referencu na film 96 sati (Taken), u kojem Lijam Nison glumi bivšeg agenta CIA-e čiju ćerku otimaju albanski trgovci ljudima.

Albanci ne samo da se na film referiraju namerno, već su se obratili direktno Nisonu, kojeg su videom pozvali u svoju zemlju. U snimku objašnjavaju Nisonu što će ga sve očarati (igra rečima - taken by Albania) u Albaniji, a obratio mu se, između ostalih, i ministar turizma.

U kampanji priznali su kako su svesni da je Albanija u popularnoj kulturi prikazana kao utočište za razbojnike, kriminalce i gangstere, ali naveli su kako je to u potpunosti netačno.

Albaniju su opisali kao predivno i neverovatno sigurno mesto za posetu i život.

- Zbog toga započeli smo ovu kampanju kako bismo lično pozvali poznatog glumca iz filma, gospodina Lijama Nisona - objasnili su.

Na društvenim mrežama, reakcije su bile podeljene. I dok su neki napomenuli da cene njihov smisao za humor, drugi nisu mogli da veruju da je to zaista službena turistička reklama zemlje.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi