Turizam u Albaniji
screenshoot/Youtube
Turizam u Albaniji

screenshoot/Youtube

Turizam u Albaniji, Foto: screenshoot/Youtube

Slogan albanske turističke zajednice "Be taken by Albania" mnoge je zbunio jer su odmah u njemu prepoznali referencu na film 96 sati (Taken), u kojem Lijam Nison glumi bivšeg agenta CIA-e čiju ćerku otimaju albanski trgovci ljudima.

PROČITAJ JOŠ:

Albanci ne samo da se na film referiraju namerno, već su se obratili direktno Nisonu, kojeg su videom pozvali u svoju zemlju. U snimku objašnjavaju Nisonu što će ga sve očarati (igra rečima - taken by Albania) u Albaniji, a obratio mu se, između ostalih, i ministar turizma.

U kampanji priznali su kako su svesni da je Albanija u popularnoj kulturi prikazana kao utočište za razbojnike, kriminalce i gangstere, ali naveli su kako je to u potpunosti netačno.

PREPORUČUJEMO:

Albaniju su opisali kao predivno i neverovatno sigurno mesto za posetu i život.

- Zbog toga započeli smo ovu kampanju kako bismo lično pozvali poznatog glumca iz filma, gospodina Lijama Nisona - objasnili su.

Na društvenim mrežama, reakcije su bile podeljene. I dok su neki napomenuli da cene njihov smisao za humor, drugi nisu mogli da veruju da je to zaista službena turistička reklama zemlje.