Zagreb
screenshoot/Facebook
Zagreb

screenshoot/Facebook

Zagreb, Foto: screenshoot/Facebook

Prema snimcima i fotografijama objavljenim na "Fejsbuk" grupi Snimke prometnica, reč je o raketi (ili možda maketi rakete) koju na specijalnoj prikolici vuče kombi. Raketa, prikolica i kombi-vozilo obojeni su u prepoznatljivu vojnu maslinasto-zelenu boju, iako ni prikolica ni kombi nemaju vojne registarske oznake. Građani su zbunjeni te još niko ne zna zašto bi neko raketu "vozikao" Zagrebom.

PROČITAJ JOŠ:

Neobičan prizor zabeležen je na brojnim lokacijama u gradu, prvi puta je snimljen još pre šest dana, a poslednji put juče na Vukovarskoj, u središtu grada.

Ministarstvu odbrane tokom dana je "Jutarnji list" poslao upit tražeći pojašnjenje situacije, ali u trenutku pisanja ovog teksta nisu dobili odgovor.

PROČITAJ JOŠ:

Slučaj rakete je ipak rešila policija.

Utvrđeno je, naime, da je reč o vozilu marke "Pežo Boxer" zagrebačkih tablica sa registrovanom prikolicom u kojoj se nalazila maketa rakete napravljena od lima.

Vozilom je upravljao 46-godišnjak, koji je policiji ispričao da je maketu napravio sam, da je napravljena od lima, veličine oko 10 m i težine oko 200 kilograma s marketinškom namerom privlačenja pažnje potencijalnih preduzeća.

Vlasnik makete je, kažu, imao sreće jer je policija utvrdila da ne postoje elementi prekršaja ni krivičnog dela.