Altaj, Rusija, priroda
Shutterstock
Altaj, Rusija, priroda

Shutterstock

Altaj, Rusija, priroda, Foto: Shutterstock

Na ruskoj planini Altaj, u Sibiru, šamani će pokušati da smire virus koronu, saopštio je glavni altajski šaman Akaj Kine.

- Već sam vršio obred, nakon povratka iz Moskve u planine krajem marta, ali nisam hteo da pričam o tome. Uskoro ćemo opet krenuti u planine tim povodom. Čekamo mesečevu menu – obred zavisi od smene prirodnih ciklusa i čim dođe pravi trenutak, mi ćemo otići - rekao je Kine.

Po njegovim rečima, obred će trajati oko dva sata. On je specifičan po tome što "neće isterivati virus", već ga "smirivati".

Altaj, Rusija, priroda

Shutterstock

Altaj, Rusija, priroda, Foto: Shutterstock

- Mi ne vršimo obred kako bismo se zaštitili od korone. Korona je živ organizam i treba je poštovati. Agresivna ljudska priroda ga je stvorila. Mi se loše ponašamo, kada bežimo od nje - naglasio je on.

- Mi se ne borimo protiv pandemije. Obred je znak poštovanja. Treba da prihvatimo virus kao lekciju. Mislim da poštovanje virusa i štiti Republiku Altaj od njega. Treba koronu smiriti, da se vrati u prirodu odakle je i došla - zaključio je Kine.

šaman

Shutterstock

šaman, Foto: Shutterstock

U ruskoj Republici Altaj danas je otkriven tek prvi slučaj virusa korone, dok je u celoj Rusiji broj inficiranih dostigao 28.000 ljudi.